|

UEFA, Tottenham'ı hükmen yenik saydı

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde koronavirüs vakaları nedeniyle Rennes maçına çıkamayan Tottenham'ı 3-0 hükmen mağlup ilan etti ve Tottenham turnuvaya veda etti.

Haber Merkezi
13:02 - 20/12/2021 Pazartesi
Güncelleme: 14:08 - 20/12/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Tottenham Konferans Ligi'nden elendi
Tottenham Konferans Ligi'nden elendi

UEFA, takımdaki Kovid-19 vakaları nedeniyle Avrupa Konferans Ligi'nin son haftasındaki Rennes maçına çıkamayan Tottenham'ı 3-0 hükmen mağlup ilan etti.

UEFA Konferans Ligi grubundaki son maçında Tottenham, Rennes ile karşılaşacaktı. Ancak bu mücadele Tottenham'daki vaka sayılarının 13'e çıkması nedeniyle ertelenmişti.

Maçın 9 Aralık'ta yeniden oynanması kararlaştırılmıştı. UEFA'nın 3-0 mağlup ilan ettiği İngiliz ekibi grubunu 3. sırada tamamladı ve elendi. Tottenham'ın 3 maçı koronavirüs vakaları nedeniyle ertelenmişti. Antonio Conte'nin ekibi, bu süreçte ilk kez dün sahaya çıktı ve Liverpool ile 2-2 berabere kaldı. Tottenham, bu kararla grubunda üçüncü sıraya geriledi ve turnuvaya veda etti.


Konferans Ligi'nde G grubunda Rennes 14, Vitesse 10 puanla bir üst tura yükselme başarısı gösterirken; Tottenham grubu 7 puanla 3. sırada tamamladı. Böylece UEFA Konferans Ligi play-off turunda Rapid Wien’in rakibi Vitesse oldu.

#Tottenham
#rennes
#UEFA Konferans Ligi
2 yıl önce