|

UEFA'dan ceza beklemiyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisinde yapılacak ‘Düşler Vadisi Riva’ projesinin tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, “UEFA’dan ceza beklemiyoruz ama büyük konuşmamak lazım. Ne olacağını zamanla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Umut Yılmaz
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:24 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Emlak Konut GYO güvencesiyle Galatasaray’a ait Riva arazisinde yapılacak ‘Düşler Vadisi Riva’ projesi görücüye çıktı. Burada konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA ile yaptıkları anlaşmanın yeniden incelenmek üzere UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi’ne gönderilmesi kararına karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurduklarını hatırlatarak, “Bu konuda herkes bir şeyler söylüyor, ahkam kesiyor. Yaklaşık 3.5 ay önce UEFA ile anlaşmayı yaptık. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Kendi topumuzu oynuyoruz. Stratejimiz var ve ona göre hareket ediyoruz. Ceza beklemiyoruz ama büyük konuşmamak lazım. Ne olacağını zamanla göreceğiz. Hukukçularımız yabancı. Yakın zamanda konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğiz” diye konuştu. Emre Akbaba’nın bonservis bedeli için destek vereceğini açıklayan sponsorları Nef firmasından henüz herhangi bir ödeme almadıklarını aktaran Cengiz, forvet transferinin yapılmamasında sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirterek, “Hukukta kusursuz sorumluluk ifadesi var. Kusursuzuz ama sorumluluk bizde” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR YERE BELEŞE KONMADIK

Mustafa Cengiz, devletin bütün kulüplere destek olduğunu vurgulayarak, “Herkes stadı bedava aldığımızı söylüyor ama karşılığında Mecidiyeköy’deki arsayı verdik. Devlet diğer büyük kulüplere de destek veriyor. Bu konuda algı oluşturuluyor. Ali Sami Yen’den, Macidiyeköy’den mevcut Aslantepe’ye geçtiğinde devletimize milyarlarca para kazandırdı. Bundan onur duyarız. Aslantepe’de bomboş arazide cazibe merkezi oluşturuldu. Ekonomiye 5 milyar Dolarlık katma değer sağladı. Galatasaray hiçbir zaman hiçbir yere beleşe konmadı. Dişiyle, tırnağıyla tek tek mücadele ederek bugünlere geldi. Bize buraları kazandıran eski yönetimlere Selahattin Beyazıt başkanıma teşekkür ederim. Biz bize emanet edilen Galatasaray’ın menkul gayrimenkul bütün değerlerini en ileri, en optimum şekilde değerlendirme noktasında mücadele eden bir yönetim durumundayız” dedi. Cengiz, Riva ve Florya’daki projelerden en az 1 milyar TL gelir beklediklerini de açıkladı.


Sahasında Avrupa’nın en iyisi

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında bugün sahasında Bursaspor’u ağırlamaya hazırlanırken, iç sahadaki galibiyet yüzdesi ile rakiplerine korku salıyor. Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig hesaba katıldığında, geçen sezondan bu yana iç sahada Galatasaray kadar yüksek bir kazanma yüzdesine sahip olan başka bir takım bulunmuyor. Sarı-kırmızılılar, bu konuda Fransız devi Paris Saint Germain’i bile geçmiş durumda. Aslan, geçen sezon başından bu yana sahasında oynadığı 21 maçın 20’sini kazandı ve sadece Fenerbahçe ile berabere kaldı. Bu oran Galatasaray adına yüzde 95’lik bir kazanma yüzdesine karşılık geliyor. Sarı-kırmızılıları Fransa’dan PSG takip ediyor. PSG, geçen sezondan bu yana liginde 24 iç saha maçına çıktı ve bunların 22’sini kazanabildi. 1 beraberlik ve bir de mağlubiyet alan PSG’nin kazanma oranı ise yüzde 92. Bu iki takımın ardından Manchester City ve Juventus geliyor. Her iki takım da 23 maça çıkarken 20 kez kazanabildiler. City, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet elde ederken, Juventus ise 1 beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Bu iki takımın da kazanma yüzdesi 87 oldu. Süper Lig’de Galatasaray’dan sonra kazanma yüzdesi en yüksek takım ise yüzde 81 ile Beşiktaş. Geçen sezondan bu yana iç sahada 21 maça çıkan siyah-beyazlılar, bu maçların 17’sini kazanabildi. 3 karşılaşma berabere biterken bir maçta da Antalyaspor’a karşı mağlup olundu.

Zorlu periyot başlıyor

G.Saray, milli aranın ardından Süper Lig’de ve Şampiyonlar Ligi’nde 20 günde 6 maça çıkacak. Bu karşılaşmalardan 2’si Şampiyonlar Ligi, biri de Fenerbahçe derbisi olacak. Zorlu periyot bugünkü Bursaspor maçı ile başlayacak. Milli takımdan sakat ve yorgun dönen futbolcular teknik heyetin canını sıkarken Eren ve Selçuk’un takıma katılmaları sevinç ile karşılandı. Milli takımlarından dönen Onyekuru, Rodrigues ve Belhanda’nın sakatlık problemi yaşamaları sıkıntı oluşturdu. Sarı-kırmızılılarda Donk’un da sakatlığı zorlu periyot öncesi teknik heyeti düşündürüyor.

#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
#UEFA
6 yıl önce