|

UEFA 'deplasman golü' kuralını kaldırmaya hazırlanıyor

Futbolda yıllardır süre gelen 'deplasman golü' kuralı konusu UEFA'da masaya yatırılıyor. İcra komitesi üyelerinin katılacağı toplantıda konuyla ilgili kuralın kaldırılmasının artıları ve eksileri konuşulacak. Avrupa basınındaki genel kanı ise kuralın kaldırılacağı yönünde.

Yeni Şafak
16:36 - 5/02/2019 Salı
Güncelleme: 23:01 - 26/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Barcelona-PSG karşılaşması deplasman golü kuralının en çok tartışıldığı mücadelelerden bir tanesi olmuştu.
Barcelona-PSG karşılaşması deplasman golü kuralının en çok tartışıldığı mücadelelerden bir tanesi olmuştu.

UEFA İcra Komitesi yarın, futbol tarihi açısından kritik bir toplantı yapacak. Buna göre komite üyeleri futbolda çokça tartışılan deplasman golü kuralının kaldırılması fikrini tartışacak.

'Deplasman golü kuralı'nın futbolun keyfini kaçırıyor eleştirilerini kulak tıkamayan UEFA yetkililerinin bu konu üzerinde çalışma yaparak radikal kararlar alabileceği ifade ediliyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Copa Libertadores'te olduğu gibi rövanşlı karşılaşmalarda kesinlikle bir tarafın kazanması odaklı bir sisteme geçmeyi düşünen UEFA'nın gol konusunda ise toplam gol sayılarını esas alması bekleniyor.

Böylelikle iki ayaklı tur karşılaşmalarında heyecanın ve futbol keyfinin arttırılması hedefleniyor.

Mevcut kural ne diyor?
  • Deplasman golleri kuralı, futbol ve diğer sporlarda, çift maçlı eliminasyon sistemiyle oynanan turlarda eşitliği bozmak için kullanılan bir yöntem. Deplasman golleri kuralına göre, iki maç toplamında sonuçlar eşitse, deplasmanda daha fazla gol atan takım kazanır.


#UEFA
#Şampiyonlar Ligi
5 yıl önce