|

UEFA'ya 1 adım kaldı

İnter-Toto Kupası 2. turunda Arnavutluk'un Vllaznia takımını iki maçta attığı 10 golle eleyen Trabzonspor, 3. turda karşılaşacağı Romanya'nın Otelul Galati takımını gözüne kestirdi. Avrupa Kupası maçlarında 31. galibiyetine ulaşan bordo-mavililerde hedef Galati'yi de eleyip, UEFA Kupası'na katılmak.

Kamil Anahar
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
UEFA'ya 1 adım kaldı
UEFA'ya 1 adım kaldı

İntertoto Kupası 2. tur ön eleme maçında Trabzon' da 6-0'lık skorla mağlup ettiği Arnavutluk' un FC Vllaznia takımını, deplasmanda da 4-0'la geçmeyi başaran Trabzonspor' da UEFA şarkıları söylenmeye başlandı. Her iki maçta da takımın performansından memnun olan Trabzonspor'da yönetim ve teknik heyet 3. turda karşılaşacakları Romanya'nın Otelul Galati takımını mağlup edeceklerine inanıyor. Trabzonspor, Galati ile ilk maçı önümüzdeki hafta sonu deplasmanda oynayacak. Vllaznia galibiyetiyle Avrupa Kupaları'ndaki 31. galibiyetine imza atan Trabzonspor, Avrupa'da galibiyetleri, mağlubiyetlerini geçen ilk Türk takımı ünvanını elde etti. Bordo-mavililer, Avrupa'da F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ı geride bırakmanın gururunu yaşıyor.

DOĞAN MEMNUN

Trabzonspor, Vllaznia takımını 2 maçta 10 gol atıp, hiç gol yemeden elerken ilk maçtaki 6-0' lık sonuçla Avrupa'daki en farklı galibiyetini, 4-0' la da deplasmandaki en iyi sonucunu elde etti.

Teknik direktör Ziya Doğan, disiplinli oynadıkları için sahadan 4-0' lık galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Doğan, ilk maçtaki 6-0' lık galibiyetin kendilerini rehavete sokmaması gerektiğini belirterek, “Ciddiyetle oynamalıydık. Oyuncularım da bunu uyguladığı için mutluyum. Zaman zaman istediklerimin olmaması düşündürdüyse de genel olarak memnunum” dedi. Maçın ilk yarısında 3 pozisyonları olduğunu ifade eden Doğan, “Rehavete kapılmadan tur atladık. Önemli olan bunun devamını getirmek. Bütün uğraşımız bu olacak” diye konuştu.

Herkes genç yıldız Yusuf'u konuşuyor

Trabzonspor'un geçen yıl 2. Lig B ekiplerinden Darıca G.Birliği'ne kiralık verdiği, sezon sonuda Ziya Doğan'ın isteği ile geri çağırdığı Yusuf Kurtuluş, performansı ile göz dolduruyor. Bolu kampındaki performansıyla Ziya Doğan'ın gözüne girmeyi başaran orta saha oyuncusu, FK Vllaznia karşısında oyuna sonradan girmesine karşın, attığı akıllı paslar ve golü ile alkış topladı. Doğan'ın pres anlayışına uygun bir futbol sergileyen Yusuf, tekniğiyle, Arjantinli Ariel Ortega'ya benzetiliyor.

Yattara söz verdi

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahima Yattara FK Vllaznia karşılaşmasında sergilediği performansla teknik heyeti sevindirirken daha iyi olacağının sözünü verdi. Sezon öncesi hazırlık çalışmalarına geç katılan ve teknik direktör Ziya Doğan'dan bunun için azar işiten İbrahima Yattara, Vllaznia maçının özellikle ikinci yarısında gösterdiği performansla beğeni kazandı. Bir gol atan ve 2 golün atılmasında katkısı olan Gineli yıldız, henüz hazır hale gelmediğini ve bu nedenle istediği performansı tam olarak gösteremediğini ifade etti.

UEFA'YA KATILMAK İSTİYORUZ

Geçen sezon geçirdiği sakatlıklar nedeniyle bir türlü takıma tam olarak katkı sağlayamadığını dile getiren Gineli yıldız, bu yıl bambaşka bir Yattara izleteceğini söylerken, “Henüz tam olarak hazır değilim. Daha iyi hale geleceğim. Gerçek Yattara'yı herkes görecek” açıklamalarında bulundu. İntertoto kupası 2. tur maçlarında FK Vllaznia'yı iki karşılaşmada da mağlup ederek tur atladıkları için mutlu olduğunu belirten Yattara, “Önümüzdeki rakibimizi de geçip UEFA Kupası'na katılmak istiyoruz” dedi.

Rakip Galati'nin hiç kupası yok

UEFA Inter-Toto Kupası 2. Turu'nda Arnavutluk temsilcisi FK Vllaznia'yı 6-0 ve 4-0'lık skorlarla geçen Trabzonspor'un 3. turdaki rakibi Romanya'ın FC Otelul Galati takımı oldu. 1964 Yılında Romanya'nın Galati kentinde kurulan FC Otelul ülkesinde hiç lig ya da kupa şampiyonluğu yaşayamadı. Sadece 2004 yılında kupada final oynadı. Romanya 1. Ligi Liga 1'de yer alan Otelul, 2006-07 sezonunu 5. sırada tamamlayarak Inter-Toto Kupası'na katılmaya hak kazandı. İlk kez 1986 yılında birinci ligde oynayan Otelul, 1988 yılında UEFA Kupası'nda Juventus'a karşı 1-0 galip gelmeyi başardı. Otelul ligdeki en iyi sıralamayı 1988, 1997 ve 1998 yıllarında 4.'lükle elde etti.

Maçlarını 13 bin 932 kapasiteli stadında oynayan Otelul'un Başkanlığını Marius Stan, Teknik Direktörlüğünü ise Petre Grigoras yapıyor. Takımın kadrosu genç oyunculardan oluşuyor. 18 kişilik oyuncu kadrosunda 13 Romanyalı, 2 Lituania oyuncu yer alırken 1'er Güney Kore, Moldova ve Burkına Faso'lu oyuncu bulunuyor. Romanya'ın FC Otelul Galati takımı Bosna Hersek'in Slavija ekibini 3-0 mağlup ederek tur atladı ve Trabzonspor'un rakibi oldu. Bordo-mavili takım ilk maçı deplasmanda 21-22 Temmuz rovanş maçını ise 28-29 Temmuz tarihlerinde oynayacak.

GALATİ'NİN KADROSU

Kaleciler: Valentin Bors ve Paulius Gırıbauskas. Defans: Salif Nogo, Dorin Constantin Semeghın, Sergiu Brujan, Cristian Sarghı , Marian Carja, Raul Crısan. Orta Saha: Ramses Gado, Sergiu Ioan Viorel Costın, Gabriel Ioan Paraschıv , Gil Sik Kım, Gabriel Nicu Gıurgıu. Forvet: Emil Gabriel Jula, Daniel Stan, Gheorghe Boghıu, Tadas Labukas, Janos Joszef Szekely”.

17 yıl önce