|

Uğur Demirok-Galatasaray gerginliğinin arkasındaki sır perdesi

Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-1 yendiği maçın ardından sarı kırmızılı taraftarların "Trabzon kümeye" tezahüratlarına, "Keşke hep Galatasaray'la oynasak da şampiyon olsak" diyerek karşılık veren Uğur Demirok, geçtiğimiz sezon oynanan ve kazanılan Galatasaray maçından sonra da dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Peki iki taraf arasındaki bu gerginliğin sebebi ne? Yaşanan gerginlik Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başında yer aldığı 2014-2015 sezonuna dayanıyor.

Yeni Şafak ve
18:02 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:28 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Uğur Demirok, 2015'in Ocak ayında Akhisar'dan Trabzonspor'a 560 bin euroya transfer olmuştu.
Uğur Demirok, 2015'in Ocak ayında Akhisar'dan Trabzonspor'a 560 bin euroya transfer olmuştu.

Trabzonsporlu Uğur Demirok'un Galatasaray'ı yendikleri maçtan sonra "Keşke hep Galatasaray'la oynasak da şampiyon olsak" açıklamaları sarı kırmızılı cephede tepkiyle karşılanmıştı. Geçtiğimiz sezon da Galatasaray tribünlerinin "Trabzon kümeye" tezahüratlarına sert cevaplar veren Demirok'la sarı kırmızılı camia arasındaki gerginliğin sebebi 2014-2015 sezonun devre arasına kadar dayanıyor.

Hamzaoğlu istedi, yönetim istemedi

2014-2015 sezonunda Galatasaray Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Hamza Hamzaoğlu, transfer döneminde Akhisar'da oynayan Uğur Demirok için yönetime rapor vermişti. Akhisar'la yapılan görüşmelerin sonucunda transferin bitmesi an meselesiyken, görüşmeler askıya alınmış ve Uğur Demirok'un transferi yatmıştı. Bütün planını Galatasaray'a transfer olmak üzerine yapan futbolcu, transferinin yatması üzerine bu kez devre arasında sarı kırmızılılardan gelen yeni teklife rağmen Trabzonspor'un teklifini kabul etmişti.

Galibiyeti Galatasaray'a armağan etmişti

Uğur Demirok, geçen sezon Türk Telekom'da oynanan ve 1-0 Trabzon'un galibiyetiyle sonuçlanan mücadele sonrasında yaptığı röportajda 'Trabzon kümeye' tezahüratlarını hatırlatarak bu galibiyet Trabzonlulara olduğu kadar Galatasaraylılara da armağan olsun ifadelerini kullanmıştı.

  • Demirok, dünkü maçta yaptığı açıklamada da bu tezahüratlara, "Keşke hep Galatasaray'la oynasak da şampiyon olsak" diyerek karşılık verdi.


Galatasaray'da profesyonel oldu
  • Uğur Demirok, Galatasaray'ın hemen hemen bütün yaş kategorilerinde forma giydi. 2006-2007 sezonunda oynayabilmesi için Gaziantepspor'a kiralanan Demirok, sırasıyla İstanbulspor, Beylerbeyi ve Kartalspor'da oynamıştı. Tecrübeli futbolcu, 2011 yılıyla birlikte ise G.Saray'la yollarını ayırmıştı.

Uğur Demirok'un maç sonu açıklamaları

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Uğur Demirok
#Galatasaray
#Trabzonspor
#Süper Lig
7 yıl önce