|

Ümit her zaman vardır

Ligde tam 4 maç ve 35 gündür galibiyet alamayan, aynı süre içinde Şampiyonlar Ligi'nde de kazanamayan G.Saray, kötü gidişe Erciyes karşısında 10 kişiyle 'Dur' dedi.

00:00 - 22/10/2006 Pazar
Güncelleme: 01:13 - 22/10/2006 Pazar
Yeni Şafak
Ümit her zaman vardır
Ümit her zaman vardır

Ligde ve Avrupa'da aldığı başarısız sonuçlarla zor günler geçiren G.Saray, K. Erciyesspor'u 2-1 yenerek ligde 35 gün sonra galip geldi. 2. dakikada sağ kanattan gelen ortanın gelişene vuran Ümit'in şutu kale diğininin üstünden auta gitti. 13'te Lazorov'un ortasında Cenk'in kafa vuruşunda Song topu kornere yolladı. 28'de Ümit Karan, Fadhel ile karşı karşıya kaldığı net pozisyonda çok kötü bir vuruşla topu dışarı attı. 29'da Lazarov'un ceza sahası dışından serbest vuruşunu Mondragon 90'dan çıkarttı. 37'de Arda'nın ortasına mükemmel yükselen Ümit, topu filelere göndererek takımını öne geçirdi.45'te maçın yıldızı Mondragon, Lazarov'un muhteşem firikiğini ikinci kez 90'dan çıkardı.

PENALTI DÜELLOSU

47. dakikada Dia'nın uzaktan kaleye çektiği sert şutunu gecenin kahramanı Mondragon, aynı güzellikte çıkardı. 61'de Necati, kaleci kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Fadhel gole izin vermedi. 62'de Mondragon ile karşı karşıya kalan Lazarov bir kez daha Mondragon'u geçemedi. Mondragon böylece 4. kez 100%lük pozisyonda gole izin vermedi. 67'da Lazarov'un vuru yine Mondragon'da kaldı. 79'da Mondragon, Djalovic'i düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterdi. 80'de atışı kullanan Lazarov, Erciyes'e beraberliği getirdi. 87. Dakikada Bouazizi tarafından Ümit'in düşürülmesiyle G.Saray penaltı kazandı. Atışı Ümit Karan gole çevirip skoru belirledi.


'Taraftar affettiyse bu bana yeter'

Karşılaşmada 5 net pozisyonu çıkaran Mondragon, “Şanssızlığı kırdık” dedi.

Kayseri Erciyes maçında yaptığı harika kurtarışlarla G.Saray'ın galibiyetinde büyük rol oynayan Mondragon, “Şansımızı çevirdik” diye konuştu. Çok zor bir maçtan 3 puan çıkardıklarını kaydeden Kolombiyalı kaleci, “Şampiyonlar Ligi maçında hatalı bir gol yemiştim. Bu maçtaki performansımla G.Saraylı taraftarlara kendimi affetirebildiysem ne mutlu bana. Galatasaray bundan sonra çıkışa geçecek” ifadelerini kullandı.


İnamoto “Eh” işte

G.Saray'a geldiği günden beri eleştirilen Japon oyuncu, K.Erciyes maçında 49 kez topla buluştu ve bunların 31'inde isabetli pas yaptı. 17 top kazanırken, 10 kez de kaybetti.


Tek başına 8 puan

G.Saray'ın 2 golüne imza atan, ligdeki 5. golüne ulaştı. Ligde 6 maçta forma giyen yıldız oyuncu, takımına 8 puan

kazandırdı.


Orhan Ak'ın sorumsuzluğu

G.Saray Kayseri'de çok kritik bir maç oynarken, Orhan Ak, bunun öneminden habersizmişcesine, 15 dakika arayla iki sarı kart görüp oyundan atıldı. 29. ve 44. dakikalarda sert fauller yapan bu futbolcu, oyundan atılırken, sarı-kırmızılı ekip, onun sorumsuzluğu yüzünden koca ikinci yarıyı 10 kişi oynadı.


Köpek muamelesi gördüm

G.Saray Teknik Direktörü Erik Gerets, maç sonrası yaptığı basın toplantısında çok ilginç ifadeler kullandı. Takımın kötü gittiği dönemlerde kendisine köpek muamelesi yapıldığını söyleyen Belçikalı teknik adam, “Antrenörün hayatı, köpeğin hayatından bile zor geçiyor. Bunu kıyaslayabiliyorum. Çünkü benim de bir köpeğim var. Antrenörler başarısız zamanlarında çok zor günler geçirir. Büyük eleştiriler alır. Ancak başarılı olduğunuz zaman kralsınız. Aksi sonuçta sizden kötüsü olmaz. Maalesef antrenörlerin kaderi budur” diye konuştu.

Gerets maçla ilgili ise şöyle konuştu: “Kayseri Erciyes galibiyeti bizim için bir dönüm noktası oldu. Takım içindeki yardımlaşma gelecek için umut veriyor. Oynanan futbol iyi olmayabilir. Ancak herkes birbirine yardım ediyor. Her zamanki gibi bugün de hakem ile bir açıklama yapmayacağım. Öncelikle oyundan memnunuz. Bilhassa neticeden memnunuz. İlk devrede oyunumuz daha iyiydi ama bir takım paslaşma hataları oldu. Kart olayı olana kadar da oyunumuz gayet düzgündü” Gerets, Necati'yi ise taktiksel nedenden dolayı oyuna aldığını sözlerine ekledi.



18 yıl önce