|

Ümit Karan: FETÖ'cüler beni bitirmeye çalıştı

Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan, FETÖ'cülerin futbolda çok güçlü olduğunu belirtirken, 'Onlara biat etmediğim için beni bitirmeye çalıştılar' dedi. Karan ayrıca, Hakan Şükür'ün Avrupa'dan sarı-kırmızılı takıma FETÖ'cüler sayesinde transfer olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:43 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 08:25 - 16/08/2016 Salı
Diğer
Eski milli futbolcu Ümit Karan, 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katılmıştı.
Eski milli futbolcu Ümit Karan, 15 Temmuz ihanet girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine katılmıştı.

A Milli Takım ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Ümit Karan, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karan, futbolculuk kariyeri boyunca şahit olduğu karanlık ilişkileri anlattı.



Dün gece A Haber'e katılan Karan'ın açıklamaları şöyle;



  • 'Şu an herkes konuşmaya başladı, onları tebrik ediyorum. Ancak ben 2003 yılında konuşmaya başlamıştım. Ben bu FETÖ denen yapıyla 20 yıldır mücadele ediyorum, siz iki aydır konuşuyorsunuz. Ben hiçbir zaman biat etmedin onlara, hep çağırdılar toplantılarına, gitmedim. Şu gerçeği dile getirmemiz şart. Futbolda çok güçlüler. Takımda oynamak istiyorsun ama sen onlarla değilsen seni bir şekilde kadro dışı bıraktırıyorlar

'2 ve 3. Lig'de çok etkililer'

  • Bu sadece Galatasaray'da değil başka takımlarda da var. Özellikle gözlerden uzak olan 2 ve 3. Lig'de çok etkili ve güçlüler. Hocaları, menajerleriyle tam anlamıyla bir örgüt gibi hareket ediyorlar.


'Hakan Şükür'ün derdi varsa yüzüme söylesin'

  • Avrupa'da bir sezonda hiç maç oynamayan bir futbolcu sezon bitimi transfer yapabilir mi? Elbette yapamaz ama FETÖ'cüler sayesinde bu yapılır. Ben bunu bugün 2003'ten beri söylüyorum. O tarihte 'Hakan Şükür, Galatasaray'a abilik yapmak için dönmüş ama böyle abilik olmaz. TV'ye çıkıp beni eleştiriyor. Derdi varsa yüzüme söylesin. Bizim birçok takımda bu yaşanıyor, sana pas vermezler. TFF'de de varlardı. FETÖ'cü futbolculara daha az ceza verilirdi. Bunlara 1 kuruş vermedim ve bedelini ödettiler.


'İşlemediğim bir suçtan dolayı hapis yattım'

  • 'Takım arkadaşlarıma sorabilirsiniz. Onlara karşı tek başıma mücadele verdim. Çok büyük sıkıntılara göğüs gerdim. İşlemediğim bir suçtan dolayı hapis yattım. Ben içerideyken eşime itiraf etmem için para teklif ettiklerini daha önce söylemiştim. Ama onlara karşı hiç taviz vermedim. Ne içeride ne de dışarıda onlara para vermedim'



#Ümit Karan
#Hakan Şükür
#FETÖ
8 yıl önce