|

Umut Ekvador''un ekmeği

Grubun iki kaybedeni umudunu sürdürmek için sahaya çıktı; galibiyeti daha çok isteyen ve hak eden taraf Ekvador''du. Galibiyet Enner Valencia''nın iki golüyle geldi.

.
00:00 - 22/06/2014 Pazar
Güncelleme: 00:19 - 22/06/2014 Pazar
Yeni Şafak
Umut Ekvador''un ekmeği
Umut Ekvador''un ekmeği

Dünya Kupası E Grubu''nda Ekvador, 1-0 geriye düştüğü maçta Honduras''ı Enner Valencia''nın golleriyle 2-1 mağlup etti. Ekvador, ikinci tur şanısnı son maça bırakırken Honduras ise puansız son sırada kaldı.

İlk maçlarını kaybeden iki takımın mücadelesi düşük bir tempoda başladı. 31. dakikada savunmadan atılan uzun pasta, Ekvador savunmasının hatasından yararlanan Carlo Costly, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

34''te Caicedo''nun sağ çaprazdan şutunda top savunmadan sekip, arka direkteki Enner Valencia''nın önüne geldi. Valencia da orada kayarak topa dokundu ve top ağlarla buluştu: 1-1. 66''da sol taraftan Walter Ayovi''nin kullandığı serbest vuruşta, arka direkte kafayı vuran Enner Valencia, Ekvador''u 2-1 öne geçirdi. Ekvador, son maçında grubun hatta turnuvanın en etkili başlangıcını yapan Fransa karşısında sürpriz arayacak. Son maçında puansız Honduras ile karşılaşacak İsviçre, Ekvador''a oranla gruptan çıkmaya daha yakın konumda.

10 yıl önce