|

Ünlü kick bokscu yeni şampiyonların peşinde

Birçok şampiyonluğu bulunan ve Türkiye'ye kick boksu getiren 9 kişiden biri olan İsmail Güner, Türkiye'de birçok başarılı sporcu olduğunu ve ön plana çıkarılmaları gerektiğini söyledi.

İha
00:00 - 12/03/2013 Salı
Güncelleme: 13:53 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Ünlü kick bokscu yeni şampiyonların peşinde
Ünlü kick bokscu yeni şampiyonların peşinde

Türkiye'de bir çok şampiyon yetiştiren antrenör İsmail Güner, yeni şampiyonları yetiştirmeye devam ediyor. İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Güner, Türkiye'de birçok başarılı sporcu olduğuna dikkat çekerek, bu sporcuların yetiştirilmesi gerektiğini savundu.

Kick boksu tanıtıp dağıttıklarını belirten Güner, '1972 de kick boksun gelişimini yaptık. Seminerle şimdiki konumuna geldi. Kick boksu birçok ülkeye yaydık. Biz 9 kişiydik. Her tarafta seminer vererek kick boksu şimdiki konumuna getirdik. Ondan sonrada Avrupa'da maçlar düzenledik. Amatörde ve profesyonelde bu sporu devam ettirdik. Kick bokscuları ringin üzerine çıkarmaya başladık. Biri 'kick boks yapıyoruz' dediğinde çok mutlu oluyorum. Çünkü bu işin başındayken de ben vardım şimdide ben varım. Şimdi de bunu Türkiye'de profesyonel olarak yapıp başka ülkelere kafa tutmalıyız. Yurt dışında olan sporcuların çoğunu isim yapmış olanları biz eğittik ama onlar bu işi aştı. Bizim ülkemizde de aynı gençler var. Bu gençleri buradan yürütüp yurt dışına turnuvalara götürmeliyiz' dedi.

'GENÇLERİMİZİN BU SPORDAKİ DURUMU AVRUPA'DAN ÇOK DAHA ÜSTÜN'

Türk sporcuların kick boksa yönlendirilmesi gerektiğini ve yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güner, 'Gençlerimizin bu spordaki durumu Avrupa'dan çok daha üstün ama ülkemizde eğitici az kişi olduğu için yeterli eğitimi veremiyoruz. Ringin üzerinde durması iyice öğretmemiz lazım. Ringin üzerinde durulsun, yensin yenilsin fark etmez. Bir yumruk yediğimiz zaman yatıyoruz ya da ikinci raunda yatıyoruz ama amacımız bu değil. Amacımız; kaç raund dövüşülecekse tamamını çıkarmamız gerekiyor. Bu kişiler Türkiye'de var. Bu var olan sporcuları yetiştirip yurt dışına çıkmamız gerek. Onlar bizi davet etsin yurt dışına. Biz hep dışarıdan davet ediyoruz. Bizde iyi dövüşçüyüz. Kick boksu ele geçirelim. Markalaşalım. Türkiye olarak biz kendi sporcularımızı yetiştirebiliriz' şeklinde konuştu.

İsmail Güner'in öğrencisi milli sporcu Yavuz Odunkıran ise, Güner ile 13 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini ve yeniden maçlara hazırlandığını ifade ederek, 2007 yılına İsmail Güner'in antrenörlüğünde kazandığı şampiyonluğu tekrarlamak istediğini kaydetti.

İsmail Güner'in bir diğer öğrencisi aynı zamanda da kendisi de edebiyat öğretmeni olan Adem Hıdıroğlu ise, Güner'in yönetiminde 1,5 yıldan uzun süredir kick boks yaptığını belirterek, çok kısa sürede üst seviyelere geldiğin ve İstanbul şampiyonasına katılacağını söyledi.


11 yıl önce