|

Usain Bolt'a sınırsız geçiş

İha
00:00 - 13/11/2009 Cuma
Güncelleme: 13:23 - 13/11/2009 Cuma
Yeni Şafak
Usain Bolt'a sınırsız geçiş
Usain Bolt'a sınırsız geçiş

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu ünlü sprinter Usain Bolt'a ülkesi Jamaika tarafından sadece üst düzey devlet görevlilerinin kullandığı diplomatik pasaport verildi.


Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt, ülkeler arasında da bundan sonra sınırsız seyahat edebilecek. Usain Bolt'a, bizzat Jamaika Başbakanı Bruce Golding tarafından diplomatik pasaport verildi. Konuyla ilgili olarak Bruce Golding'in konutunda düzenlenen törende konuşan 23 yaşındaki ünlü koşucu, "Bu benim için çok büyük olay. Ülkemin beklentilerini karşılamak için hep en iyisini yapacağım" dedi. Jamaika Başbakanı Bruce Golding ise Bolt'un Jamaika'nın gururu olduğunu ifade ederek, "Mükemmel bir atlete ve büyük bir ikona sahibiz. Bolt, Jamaika'yı dünyada en iyi şekilde temsil ediyor" dedi.


Nisan ayında Usain Bolt'un da kaza yaptığı ülkenin en büyük otoyolunun isminin de Usain Bolt Otoyolu olarak değiştirileceği bildirilmişti.


Usain Bolt ve 100 ve 200 metre koşularında geçtiğimiz yıl düzenlenen Pekin Olimpiyat Oyunları'nda ve bu yılki Berlin Dünya Şampiyonası'nda dünya rekorları kırmıştı.


15 yıl önce