|

'Van Persie Barcelona ile anlaştı'

Hollandalı yıldızlara yakınlığı ile bilinen muhabir ve TV yorumcusu Sjoerd Mossou, Barcelona'nın Van Persie ile anlaştığını iddia ederken, Katalan ekibin milli arada Fenerbahçe'nin kapısını çalacağını söyledi.

Yeni Şafak
11:06 - 7/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:04 - 7/11/2015 Cumartesi
Diğer

Barcelona'nın Fenerbahçe'nin yıldızı Van Persie'ye talip olacağı ortaya çıkmış, ancak sarı-lacivertliler'in Başkanı Aziz Yıldırım, “Biz de onlardan Arda'yı istemiştik, vermediler. Yani demek ki kulüpler iyi oyuncularını vermiyor. Taraftarımız çok seviyor, biz de Van Persie'yi vermeyiz" diyerek konuyu gündemden uzak tutmaya çalışmıştı. Fakat Hollanda'dan gelen haber, İspanyollar'ın bu transferde ciddi mesafe aldığı yönünde.



Fanatik'te yer alan haberde, ülkesinin yıldızlarına yakınlığı ile bilinen Algemeen Dagblad Gazetesi'nin muhabiri ve TV yorumcusu Hollandalı Sjoerd Mossou'ya göre Van Persie, Türkiye'den uçmak üzere.



Barcelona'nın teklifi çok güçlü

Yakın zamanda tarafların sıcak temas sağladığını belirten Sjoerd Mossou, “Barcelona, Van Persie konusunda ciddi. Oyuncunun menajeriyle birkaç görüşme gerçekleştirildi. Bunlar olumlu geçti ve şimdi sırada Fenerbahçe ile masaya oturmak var. Barça'nın amacı, Van Persie'den yeni bir Henrik Larsson çıkarmak. Fenerbahçe'nin oyuncuyu takımda tutması zor. Çünkü Barcelona'nın teklifi çok ciddi" ifadeleriyle iddiasını güçlendirdi. Bu transferi devre arasına yetiştirmekte kararlı olan Katalan ekibinin, en uygun zaman olarak milli arayı gördüğü ve resmi teklifle Fenerbahçe'nin kapısını çalacağı da iddialar arasında.



Fenerbahçe'de 6 milyon euro kazanıyor

İlk etapta transferi veto eden Aziz Yıldırım'ın resmi teklif noktasında nasıl bir karar vereceği merak konusu. Sezon başında 6.5 milyon euro'ya (21 milyon TL) Manchester United'tan alınan Hollandalı, Fenerbahçe'den yıllık 6 milyon euro (19 milyon TL) kazanıyor. Barça'nın bonserviste 10 milyon euro'ya (32 milyon TL) kadar çıkmayı planladığı, golcüye de Türkiye'de kazandığının biraz üzerinde bir rakam vermeyi düşündüğü gelen haberler arasında.




#van persie
#barcelona
#transfer
8 yıl önce