|

Van Persie gönderiliyor

Fenerbahçe, İstanbul’a çağırdığı menajer Kees Vos’tan, Robin van Persie’ye kulüp bulmasını isteyecek. Teknik direktör Dirk Advocaat da vatandaşının performansından memnuniyetsizliğini yönetime bildirirken “Bu haliyle Fenerbahçe’ye katkı veremez” raporunu sundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:29 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fenerbahçe yönetimi performansıyla ve çalıştığı teknik direktörlerle yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin durumunu masaya yatırıyor. 33 yaşındaki futbolcunun menajeri Kees Vos önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek. Yönetim, yıldız oyuncunun sık sık sakatlanması ve istenilen fizik olarak tam kapasite hazır hale gelmesinin zor olması nedeniyle devre arasında yollarını ayırmayı planladığı bildirildi. Yapılacak görüşmede menajer Kees Vos'tan yıldız oyuncuya kulüp bulması istenecek, anlaşma şartları aranacak. Teknik direktör Dirk Advocaat'ın da yönetime verdiği raporda Robin van Persie'nin ağır antrenmanları kaldıramadığı, yükleme çalışmaları sonrası adalesinde ve dizinde sorunlar yaşadığını belirterek, bu haliyle Fenerbahçe'ye katkı sağlayamayacağını vurguladı. Hollandalı teknik adam kadro planlamasında da van Persie'yi düşünmüyor. Yönetim, yıldız oyuncu ve menajeriyle yapacağı görüşmelerin ardından devre arasında anlaşarak yollarını ayırmayı ve böylece yüksek maliyetinden de kurtulmayı planlıyor.



Öte yandan van Persie yine sakatlandı. Adalesinde sertleşme yaşayan tecrübeli golcünün ligde Pazar günü Gaziantep ile oynanacak maçta oynamasının zor olduğu belirtildi. Tedavisine başlanan Hollandalı futbolcunun birkaç gün daha takımdan ayrı çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.



Çalışması ve davranışları performansına yansımadı


Geçen sezon teknik direktör Vitor Pereira ile anlaşamayan ve bir çok kez krizin içinde bulunan Robin van Persie, Hollandalı hocası Advocaat'a rağmen yine sorun olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon kendisinden beklenen performansı sahaya yansıtamayan ve 48 resmi maçta 22 gol 3 asistlik bir performans sergileyen Hollandalı yıldız, yeteri kadar şans tanımadığını düşündüğü ve oyun anlayışını beğenmediği Pereira'yı rencide edici ve suçlayıcı hareketleri de olmuştu. Sezon öncesi de Pereira'yı protesto ettiği için antrenmanlara katılmayan van Persie, bu sezon 6 resmi maçta 1 asistlik performansıyla hayal kırıklığı yaşattı.


#Robin van Persie
#Fenerbahçe
#Dirk Advocaat
8 yıl önce