|

Van Persie'den sürpriz öneri

Fenerbahçe'nin sezon başında Dinamo Zagreb'e transfer olan 21 yaşındaki golcü Henriquez'i izlemeye aldığı iddia edildi.

Yeni Şafak
09:57 - 25/09/2015 Cuma
Güncelleme: 07:11 - 25/09/2015 Cuma
Diğer

Fenerbahçe'de gündeme gelen son isim Robin van Persie'nin tavsiyesiyle Dinamo Zagreb'te top koşturan Angelo Henriquez oldu.



Fotomaç'ın haberine göre, sarı-lacivertli yönetim, eski yıldızları Rapaiç'in de olumlu rapor vermesi üzerine 21 yaşındaki yıldızı izlemeye aldı. 2012'de henüz 18 yaşındayken Manchester United'a transfer olan Şilili golcü, İngiliz devinde tutunamadı ve hep kiralık gönderildi.



25 maç 21 gol

Sırasıyla Wigan Athletic, Real Zaragoza ve Dinamo Zagreb'te oynadı. Zagreb ekibi, 25 lig maçında 21 gol atan Henriquez'i 1.5 milyon euro bonservis bedeli ile renklerine kattı. Fenerbahçe yönetiminin, Şili Milli Takımı'nda da görev alan 1.80 boyundaki yıldızın menajeri Fernando Felicevich'le iyi ilişkileri var.



Manchester United, Angelo Henriquez'i 2012'de 6 milyon sterline (yaklaşık 8.1 milyon euro) renklerine katmıştı. Ancak çok genç yaşta Ada'ya gelen Şilili oyuncu, Manchester United'da büyük yıldızlar arasında tutunamamıştı. Ayaklarına çok hakim olan, estetik bir futbol stili olan Henriquez'in Avrupa kariyeri geçen sezon Dinamo Zagreb'te tavan yaptı.


#Angelo Henriquez
#fenerbahçe
#van persie
#manchester united
#dinamo zagreb
9 yıl önce