|

Van Rhijn Galatasaray'da

Hollanda basını Galatasaray'ın, Ryan Donk'un ardından Van Rhijn'in de transferini bitirdiğini duyurdu. Sarı-Kırmızılı kulübün, sağ bek ve stoper mevkilerinde oynayabilen Hollandalı için Ajax'a 2 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

Yeni Şafak
12:21 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 13:27 - 27/12/2015 Pazar
Diğer

Transfer dönemine fırtına gibi giren Galatasaray'ın, Ryan Donk'un ardından Van Rhijn'in de transferini bitirdiği iddia edildi. Ajax ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuçla ayrılan sarı-kırmızılı yönetimin, 24 yaşındaki oyuncunun transferi için Hollandalı kulübe 2 milyon euro ödeyeceği belirtildi.





1,5 milyon euro garanti ücret

Sporx'te yer alan habere göre; Hollanda'nın De Telegraaf Gazetesi de Galatasaray ile Ajax arasında anlaşmanın sağlandığını ve Van Rhijn için ödenecek rakamın bonuslarla birlikte 3,5 milyon euro'yu bulacağını duyurdu. Galatasaray ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayacak olan Hollandalı futbolcunun, sarı-kırmızılı kulüpten yıllık 1,5 milyon euro garanti ücret alacağı öğrenildi.



Avrupa'da oynayabilecek

Sağ bek ve stoper mevkilerinde forma giyen 24 yaşındaki futbolcu, sarı-kırmızılı takımın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı maçlarda forma giyebilecek. Ajax'ın Avrupa Ligi'nde oynaması nedeniyle sarı-kırmızılıların bu oyuncuyu Lazio ile oynanacak maçlarda ve turu geçerse diğer karşılaşmalarda da oynatamayacağı iddia edilmişti. Ancak UEFA Avrupa Ligi talimatında yer alan bir maddenin Galatasaray'ın önünü açtığı ifade edildi.



Tannane için görüşmeler sürüyor

Ryan Donk ve Van Rhijn'in transferlerinin ardından Tannane için de Heracles ile pazarlıklarını sürdüren Galatasaray, son olarak 2.5 milyon euro'luk teklifi masanın üzerine koymuştu. Galatasaray'ın teklifini değerlendiren Heracles, sarı-kırmızılı yönetimden 3 milyon euro istedi ve görüşmeler yeniden başladı.



#galatasaray
#transfer
#Van Rhijn
#ajax
8 yıl önce
default-profile-img