|

Varı yoğu van Persie

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın cezalı ve sakatların fazlalığı nedeniyle Sivasspor karşısında hücumda alternatifi bulunmuyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:40 - 28/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Forvet azlığı nedeniyle çift forvet oynatamayan Portekizli teknik adam, Sivasspor maçında kulübeden hamle şansı da bulamayacak. Nani ve Fernandao'nun cezalı olduğu sarı-lacivertlilerde van Persie, tek golcü konumunda.



Süper Lig'de bugün sahasında Medicana Sivasspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, hücum konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu Portekizli teknik adamın elini kolunu bağlamış durumda. Nani ve Fernandao'nun cezalı, Alper'in de sakat oluşu nedeniyle maça forvette Robin van Persie ile başlamak zorunda kalacak olan Portekizli teknik adamın, kulübede başka forvet olmadığı için hamle şansı da bulunmuyor. Aynı şekilde kanatlar konusunda da büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Teknik direktör Pereira'nın bu bölge için de elinde Markovic ve Volkan Şen dışında başka bir alternatifi bulunmuyor. Sarı-lacivertli takımın, Sivasspor karşısında yedek kulübesinde hücum yönlü hiçbir isim yer alamayacak.



Pereira: 2015'i kazanarak bitirmeliyiz

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Sivasspor maçı öncesi oyuncularına hücum emri verdi. Portekizli çalıştırıcı, taktik çalışmada savunma organizasyonlarının ardından hücum varyasyonları üzerinde durdu. Oyunu rakip sahaya yıkıp rakibin pas yapmasını önleyerek sonuca gitmeyi hedefleyen Pereira, “Sahanın her yerinde pres yapacağız. Rakiplerimiz bizden çekindikleri için sert oynayarak ve savunma yaparak bizi durdurmak istiyorlar. Sadece sahaya konsantre olun. Bu maçı kazanarak devre arasına kayıpsız girmeliyiz, 2015'i galibiyetle kapatmalıyız” şeklinde oyuncularını uyardı.



Diego için düşük rakam

F.Bahçe'den yıllık 3.5 milyon Euro alan Diego Ribas'ı Brezilya ekiplerinden Corinthians istiyor. Brezilya basını Diego'nun aldığı yüksek yıllık ücretinin bu transferin önündeki en büyük engel olduğunu, F.Bahçe'den aylık 1.2 milyon Brezilya Reali kazandığını, Corinthians'ın ise Brezilyalı oyuncuya ancak aylık 500 bin Brezilya Reali ödeyebileceğini yazdı.



Yönetimden yeni yıl jesti

Fenerbahçe Kulübü, yeni yıl öncesi futbolcuların maç taksitlerini ve alacaklarını hesaplarına yatırdı. Sarı-lacivertli yönetim, futbolcuların 2015 yılından kalan transfer taksitleri ve maç başı alacaklarını öderken takımın 2015 yılından hiçbir alacağı kalmadı.



Fenerbahçe, Rolan için 1 adım önde

Forvete transfer düşünen F.Bahçe, Bordeaux'da forma giyen Diego Rolan transferinde önemli aşama kaydetti. France Footbal, Premier Lig temsilcileri Newcastle United ve West Bromwich'in de kadrosuna katmak istediği Uruguaylı golcü için en iyi teklifi F.Bahçe'nin yaptığını kaydetti. Mali sıkıntı içerisinde bulunan Bordeaux'un da Rolan'ı iyi bir bonservis bedeliyle satmaya sıcak baktığı belirtildi. 22 yaşındaki futbolcunun ismi sezon başında da F.Bahçe ile anılmış ancak Bordeaux Teknik Direktörü Willy Sagnol'un satılmaması için kulübe rest çekmişti.



İlk yarı perdesi Sivasspor ile kapanıyor

F.Bahçe, ilk yarının son haftasında bugün sahasında Medicana Sivasspor'u ağırlıyor. Sarı-lacivertliler, kazanarak devreyi galibiyetle kapatmak düşüncesinde. F.Bahçe'de Nani ve Fernandao cezalı, Alper, Ertuğrul ve Meireles ise sakat. Bu maç öncesi 6 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. Sakatlığı bulunan Alper Potuk dahil Caner Erkin, Kjaer, Mehmet Topal, Josef ve Alves sarı kart görmeleri durumunda ikinci yarının ilk haftasında Eskişehirspor deplasmanında forma giyemeyecek.



Meireles rest çekti

Dizinden olduğu ameliyat sonrası sezonu kapatan ve sezon sonunda sözleşmesi bitecek Raul Meireles sözleşmesini feshetmek için ikinci yarıdaki alacaklarını istiyor. F.Bahçe yönetimiyle Portekizli futbolcunun menajeri arasında yapılan görüşmeler bu nedenle kilitlendi. Meireles, yönetime menajeri aracılığıyla “Ben F.Bahçe forması altında sakatlandım. Bütün paramı almadan sözleşmemi fesh etmek istemiyorum. Ya ödeme yapılır ya da sezon sonu zaten serbestim, o ana kadar beklerim” diye haber gönderdi.



Volkan ile Fatih Terim buluşuyor

Kazakistan maçı öncesi TT Arena'da yapılan küfürler sonrası sahayı terk eden ve daha sonra milli takım forması giymeyen Volkan Demirel, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'den randevu talep etti. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istediğini belirten F.Bahçe kalecisi, “İstenmeyen bir olay sonrası milli formadan koptum ama geri almak istiyorum. Hocamla bir araya gelip değerlendirme yapacağız” dedi. Görüşmenin Ocak ayı içinde olması bekleniyor.






#van Persie
#Fenerbahçe
#pereira
8 yıl önce