|

Varoşlardan çıkan yıldız

Çocukluğu Kolombiya'nın 4. büyük şehri Barranguilla'nın varoşlarında geçen Gutierrez, Deportiva Junior'da gol kralı olup A takıma çıktıktan sonra ailesinin bakımını üstlendi. Gutierrez, Türkiye'ye gelmesinde daha önce Beşiktaş'ta oynayan Cordoba'nın tavsiyelerinin etkili olduğunu söyledi

Kamil Anahar
00:00 - 17/01/2010 Pazar
Güncelleme: 00:05 - 17/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Varoşlardan çıkan yıldız
Varoşlardan çıkan yıldız

Trabzonspor'un yeni transferi Teofilo Gutierrez, Kolombiya'nın 4. büyük şehirlerinden biri olan Barranguilla'nın varoşlarından futbol sahalarına yükseldi. Doğduğu kentin takımı Atletico Junior'da başlayan futbol hayatını Trabzonspor'da sürdürecek Gutierrez, küçük yaşta attığı gollerle ülkesinden sonra Avrupa'da da en iyi golcüleri arasına girdi. Gutierrez, çocukluğunu ailesiyle birlikte Barranguilla'nın kenar mahallerindeki gecekondularda geçirdi. Deportiva Junior'da gol kralı olarak dikkat çeken Gutierrez, bu çıkıştan sonra aile ekonomisine en büyük ekonomik katkıyı sağlayan isim oldu.

KALECİ CORDOBA TAVSİYE ETTİ

Türkiye'ye gelmeden önce Mondragon ve Cordoba ile ayrıntılı bir şekilde konuştuğunu belirten 25 yaşındaki oyuncu, onların tavsiyelerinin gelmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Gutierrez, “Her ikisi de bana Türkiye ile ilgili güzel şeyler söylediler. Özellikle Cordoba ile uzun uzun konuştuk. Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu söyledi” şeklinde konuştu.




14 yıl önce