|

Vassell: Cenk Tosun gol kralı olabilir

İngiliz futbolunun önemli forvetleri arasında yer alan ve bir dönem Ankaragücü forması da giyen Darius Vassell, Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan milli futbolcu Cenk Tosun'dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Yeni Şafak
10:22 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 11:01 - 6/05/2018 Pazar
Diğer
Cenk Tosun Everton formasıyla çıktığı 13 maçta 5 gol kaydetti.
Cenk Tosun Everton formasıyla çıktığı 13 maçta 5 gol kaydetti.

Eski İngiliz golcü Darius Vassell, Süper Lig ve Cenk Tosun'la ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süper Lig'i takip ettiğini belirten Vassell'in Ajansspor'a yaptığı açıklamalar şöyle;

"Gomis çok etkili"
  • "Süper Ligi zamanım oldukça takip ediyorum. Galatasaray’da Gomis çok etkili bir forvet. Sarı kırmızılı takımda tekrar parladı ve kendini buldu. Adebayor bir star. Türkiye’ye de alıştı."
"Soldado ve Negredo lige uymadı"
  • "Beşiktaş’ta Negredo bence Cenk Tosun’un yerini dolduramadı. Soldado da aynı Negredo gibi takımına ve lige uymadı. İki isim belki seneye daha etkili olurlar. Yabancılar için yeni bir lige alışmak zaman alabiliyor. Ben de aynısını yaşadım.”
"Cenk disiplinli bir forvet"

Ara transfer döneminde Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun’la ilgili olarak ise Darius Vassell, “Cenk Tosun’un Beşiktaş’tan gitmesi, Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında geriye düşmesinin en büyük sebebi. Cenk, Alman mentalitesi ile büyümüş disiplinli bir forvet. İngiltere’ye alışmasi için biraz zamana ihtiyacı var. Cenk’in 3 -4 maçını izledim. Cenk, Everton’da seneye bu isteği ve enerjisi ile oynarsa Premier Lig'de gol kralı olabilir” açıklamasında bulundu.

#Darius Vassell
#Süper Lig
6 yıl önce