|

Vincenzo Montella: Kazanmak istiyoruz

Özel maçta Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella, yarınki mücadelenin turnuva öncesi iyi bir test olacağını ve galip gelmek istediklerini söyledi.

18:22 - 17/11/2023 Cuma
Güncelleme: 18:51 - 17/11/2023 Cuma
Yeni Şafak
Vincenzo Montella
Vincenzo Montella

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile futbolculardan Çağlar Söyüncü yarın oynanacak Almanya karşılaşması öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı.


Vincenzo Montella'nın açıklamaları:

'EURO2024'ü kazanabilecek takımlardan bir tanesi'

"Bizim için çok önemli bir maç olacak. Almanya çok güçlü bir takım. EURO2024'ü kazanabilecek takımlardan bir tanesi. Bizim için güzel bir test olacak. Burada çok fazla Türk var. Onları da gururlandırmak istiyoruz. Bu açıdan çok önemli bir karşılaşma. Çok sıcak bir atmosfer bekliyorum. Kendi evimizde oynuyormuşuz gibi bir atmosfer hissedebiliriz. Bu yüzden bunun heyecanını yaşıyoruz"


Arda Güler hakkında

"İnşallah görürüz. Kendisi de bu durumdan mutsuz. Dünyanın en iyi kulübüne gidiyorsunuz ama bu talihsiz olayı yaşıyorsunuz. Neler hissettiğini biliyorum. Çok sabırlı davranması gerekiyor"


'Bize katkı sağlayacağını düşünüyorum'

"Yusuf Yazıcı çok komple bir futbolcu. Diğerlerine nazaran daha çok yönlü bir isim. Bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yusuf Sarı'nın ise nasıl bir futbolcu olduğunu biliyorum. Onun uluslararası seviyede oynaması gerektiğini düşündüğüm için çağırdım"


'Galler maçı bizim için çok önemli'

"Milli takımdaki bütün futbolcular 11'de oynayabilecek kapasitede oyuncular. Bizim için önemli bir maç. Bu maçta görmemiz gereken futbolcular olacak. İyi bir hazırlık olarak görüyoruz Almanya maçını. Galler de bizim için çok önemli. Orada fiziksel bir maç olacak. Ona göre bir hazırlıkla oraya gideceğiz"


Çağlar Söyüncü ise şöyle konuştu:
'Şu anda oynamaya hazırım. Sakatlığım tamamen geçti'

"Tamamen iyileştim çok şükür. Hocamız bizim için büyük şans. Şu anda oynamaya hazırım. Sakatlığım tamamen geçti. İyi durumdayız. Almanya'ya gurbetçi vatandaşlarımızın yanına geldik. Onlar için de bizim içinde bu maç güzel olacak. 3 yıl önce de gelmiştik. Bizi yine çok iyi karşıladılar. İnşallah güzel bir sonuçla onları mutlu ederiz. Takım olarak iyi şeyler yapıyoruz. Her oyuncu değerli burada. Arkadaşlık ortamımız çok iyi. Güzel bir jenerasyon var. Avrupa Şampiyonası'na en son gittiğimizde talihsiz şeyler yaşadık. Bizim için kötü geçmişti. Hatalarımızdan ders çıkarıp, güzel bir oyun ortaya koyup başarılı olmak istiyoruz"







#Türkiye
#Almanya
#Vincenzo Montella
#Çağlar Söyüncü
5 ay önce