|

Vodafone'da dev randevu

Ligdeki son maçında F.Bahçe'ye yenilen Beşiktaş ile 2 haftada 5 puan bırakan Trabzonspor, Vodafone Park'ta karşılaşıyor. Kartal, geçen sezondan beri ligde evindeki maçlarda üst üste altıncı galibiyetini almak, bordo-mavililer ise bu sezon ilk kez deplasmanda kazanmak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 01:58 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Beşiktaş ile son 2 maçında 5 puan bırakan Trabzonspor, bugün kozlarını paylaşacak.
Beşiktaş ile son 2 maçında 5 puan bırakan Trabzonspor, bugün kozlarını paylaşacak.

Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe'ye yenilerek zirve yolunda önemli bir 3 puandan olan Beşiktaş ile son 2 maçında 5 puan bırakan Trabzonspor, bugün kozlarını paylaşacak. Her iki takımın da yeniden çıkış yakalama maçı olarak gördüğü mücadele nefesleri kesecek. Siyah-beyazlılar, geçen sezondan beri einde oynadığı maçlarda üst üste altıncı galibiyetini almak, bordo-mavililer ise bu sezon ilk kez deplasmanda kazanmak için sahaya çıkacak. Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalıları Quaresma, Atiba ve Oğuzhan görev alamayacak. Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş de bugünkü mücadelede takımın başında bulunamayacak. Fenerbahçe derbisinin ikinci yarısında bir faul pozisyonunda hakem Ali Palabıyık'a sert tepki gösteren ve yedek kulübesinden gönderilen Güneş, Trabzonspor karşılaşmasında takımını tribünden takip edecek.

ONUR, FORMASINI GERİ ALIYOR

Bordo-mavililer ise bugünkü derbiyi kazanarak 2 haftalık kötü gidişata son vermek istiyor. İlk 6 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle 8 puan toplayarak 9. sırada yer alan Karadeniz ekibi, böylece zirve yarışına da tutunmayı hedefliyor. Trabzonspor, Beşiktaş karşısında kazanması halinde bu sezon deplasmandaki ilk galibiyetini de elde edecek. Karadeniz ekibi, bu sezon deplasmanda oynadığı 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak sadece 2 puan çıkardı. Trabzonspor'da Başakşehir ve Alanyaspor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaleci Onur'un sahada olması bekleniyor. Bordo-mavililerde Kucka ile Mas, karşılaşma öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor.


Kartal'da zorunlu rotasyon

Beşiktaş, Trabzonspor maçında kadrosunda zorunlu değişikliğe gidecek. Siyah-beyazlılarda sezon başında kadroya katılan isimlerden olan Medel, kart cezalısı Atiba'nın yokluğunda savunmanın önünde yer alacak. Bir diğer cezalı isim Oğuzhan'ın yerine ise Tolgay sahaya çıkacak. Quaresma'nın görevini ise Lens üstlenecek. Siyah-beyazlı takımda, zorlu maç öncesi en çok merak edilen bölgelerin başında gelen sağ bekte ise sakatlığını atlatan Adriano'nun oynaması bekleniyor. Brezilyalı oyuncunun riske edilmemesi halinde ise bu bölgede Necip oynayacak.


Kadroya derbi dokunuşu

Trabzonspor'un, İstanbul deplasmanında savunma hattında değişikliğe gitmesi bekleniyor. Geçen hafta A.Alanyaspor maçında 3-0 öne geçmesine karşın sahadan 4-3 mağlup ayrılan bordo-mavililerde o maçta savunmada yer alan Okay'ın yerine yeni transferlerden Hubocan'ın oynaması bekleniyor. Teknik heyetin genç oyuncular Yusuf Yazıcı’nın yerine Onazi, Abdülkadir’in yerine ise Castillo’ya görev vereceği de sızan haberlerden. Savunmanın önünde Onazi ve Kucka, kanatlarda Olcay ve Castillo, forvet arkasında ise Sosa'nın sahaya çıkacağı kaydedildi.


Fırtına'nın en büyük kozu Burak Yılmaz

Trabzonspor'un, İstanbul'da Beşiktaş ile yapacağı zorlu karşılaşmada en büyük silahı golcü oyuncusu Burak Yılmaz olacak. Sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından kadroya katılan 32 yaşındaki oyuncu, görev aldığı 5 maçta 7 kez fileleri havalandırarak takımın gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı neredeyse tek başına çözüme kavuşturdu. Galatasaray'ın Fransız yıldızı Bafetimbi Gomis ile gol krallığında zirveyi paylaşan deneyimli oyuncu, diğer istatistikleriyle de dikkat çekiyor. Burak, girdiği ikili mücadelelerin yüzde 47'sini kazanırken maç başına 1.6 isabetli şut ortalaması yakaladı. 8 başarılı pas ortalamasıyla oynayan deneyimli oyuncu maç başına 2 de hava topu kazandı.

Zorlu maç öncesi keyifler yerinde

Bordo-mavililer, dün sabah saatlerinde yaptığı idmanla Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarını tamamladı. Son taktiklerin alındığı antrenmanda oyuncuların neşeli tavırları dikkat çekti. Trabzonspor, öğleden sonra maç için İstanbul'a hareket etti.



Cenk Tosun ligde evinde coşuyor

Beşiktaş'a geldiğinden beri Demba Ba, Mario Gomez ve Aboubakar'ın arkasında yedek bekleyen Cenk Tosun, bu sezon sergilediği performansla ilk 11'deki yerini alırken bugün de siyah-beyazlılarda beklentilerin en yüksek olduğu isimlerin başında geliyor. Bu sezon Beşiktaş formasıyla 8 resmi maça çıkan 26 yaşındaki oyuncu, 4 gol atarken 2 de asist yaptı. Maç başına 19 isabetli pasla oynayan deneyimli oyuncu, girdiği ikili mücadelelerin yüzde 37'sini kazandı. Çıktığı hava toplarının 2.2'sini toplayan Cenk Tosun, 1.8 isabetli şut ortalaması tutturdu. Deneyimli oyuncunun, ligde attığı 2 golü de Vodafone Park'ta atmış olması bugünkü karşılaşma öncesi dikkat çeken bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa için emin olmalıyım

Beşiktaş'ın orta sahadaki etkili isimlerinden Oğuzhan Özyakup, önemli açıklamalarda bulundu. 25 yaşındaki oyuncu, Avrupa'ya gitme hedefinin olduğunu belirterek, “Ancak kafamda soru işareti oluşturabilecek ihtimallerle ilgilenmiyorum. Emin olmak, kararsız kalmak istemiyorum. Keşke demek istemiyorum. Emin olduğumda o adımı atabilirim. Kendime bir değer biçmiyorum” diye konuştu.


#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Derbi
7 yıl önce