|

Vural'ın istemediği futbolcuya servet ödediler!

Beşiktaş'tan, Çin'in Hebei China Fortune takımına 7 milyon Euro'ya transfer olan Ersan Gülüm, yıllar evvel Yılmaz Vural tarafından beğenilmemişti.

Yeni Şafak
17:48 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:16 - 4/02/2016 Perşembe
DHA

Manisaspor'un 2006'da Avustralya'nın Hume City takımından renklerine bağlayıp, 1.5 sezonda toplam 69 dakika şans verdikten sonra 2008'de 15 bin Euro'ya Elazığspor'a sattığı Ersan Gülüm, 8 yıl sonra 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'tan Çin'in Hebei China Fortune kulübüne giderek sezonun transfer bombalarından birini patlattı.



Ersun Yanal keşfetti

Sakarya kökenli gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak doğduğu Avustralya'da futbola başlayıp ümit milli takıma kadar yükselmeyi başaran Ersan, 2006'da İngiltere'deki bir turnuvada o dönemde Manisaspor'u çalıştıran Ersun Yanal tarafından keşfedilerek siyah-beyazlı kulübe kazandırıldı. 19 yaşında geldiği Manisa'da Selçuk İnan, Uğur İnceman, Hakan Balta, Holosko, Zelenka, Sezer Öztürk gibi yıldızların arasında zorlanan genç futbolcu, 2 lig ve 2 kupa maçında sadece 53 dakika forma şansı bulabildi.



Yılmaz Vural kadroda istemedi

Ertesi sezon da tablo değişmedi. Hem kadronun güçlü olması hem de yaşadığı dil ve uyum sorunu yüzünden sadece bir maçta 16 dakika oynayabilen Ersan Gülüm, devre arasında göreve gelen Yılmaz Vural tarafından kadroda istenmeyince 15 bin Euro bonservis bedeliyle 1. Lig'deki Elazığspor'a verildi. Elazığ'da otoritelerin dikkatini çekmeye başlayan gurbetçi futbolcu, sezon sonunda Adanaspor'a transfer oldu. Burada 2 sezon forma giyen ve futbolunu geliştiren Ersan 2010'da kapısından girdiği Beşiktaş'ta yıldızlaştı ve siyah-beyazlı ekibin vezgeçilmezlerinden biri oldu.



7 milyon Euro'ya transfer oldu

Beşiktaş'ta 2010-2016 yılları arasında 95 maça çıkıp 2 gol atan tecrübeli stoper 7 kez de milli takım formasını giydi. Uzun süredir peşinden koşan Çin kulübüne 7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.



#beşiktaş
#yılmaz vural
#manisaspor
#ersan adem gülüm
8 yıl önce