|

Welliton koptu geliyor

Galatasaray, Kayserispor'la yaşadığı problemler nedeniyle sözleşmesini tek taraflı fesh eden Welliton ile 2 yıllık anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, transferi resmi olarak açıklamak için Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanıtını bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 24/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Welliton koptu geliyor
​Welliton koptu geliyor

Galatasaray, 7. yabancı oyuncu transferini gerçekleştirmek üzere. Teknik direktör İgor Tudor’un isteğiyle harekete geçen yönetimin, geçtiğimiz sezon Kayserispor forması giyen Welliton ile 2 yıllık anlaşma sağladığı kaydedildi. Santrafor olan Brezilyalı futbolcu, sağ ve sol kanatta da oynayabiliyor. Oyuncunun, kulübü ile fesih işlemleri sorununu halletmesini bekleyen sarı-kırmızılılar, TFF’den fesih ile ilgili gelen belgeleri inceleyerek transferi resmiyete dökecek.

MAHKEME TEHDİDİ

Kayserispor’un, geçtiğimiz sezon 1 yıllık sözleşme yaptığı oyuncunun opsiyon hakkını kullanmayarak sözleşmesini tek taraflı fesih hakkını kabul etmemesi sıkıntı çıkardı. Kayserispor yönetimi, oyuncunun Galatasaray’a transfer olması halinde “mahkemeye gideriz” şeklinde bir tepki gösterse de, Welliton’un TFF’den serbest kaldığına dair aldığı belge ile Galatasaray’a gelebileceği belirtiliyor. Sarı-kırmızılı yönetim, kulübün hukukçularının bu konudaki araştırmaları ve TFF’den alacağı bilgiler sonrası bu transfere nokta koyacak.

İşte o belge

Türkiye Futbol Federasyonu, Welliton'un avukatına, tek taraflı fesh iiçin gerekli evrakların ellerine ulaştığını ve işleme konulduğunu belirten bir yazı gönderdi. Galatasaray, sonucu bekliyor.


BAŞKAN'IN OTELİNDE

Welliton’un İstanbul’da bulunduğu ve başkan Dursun Özbek’in otelinde konakladığı iddia edildi. Transfer gerçekleşirse G.Saray, 6 yabancıdan sonra bonservis ödemeden bir ismi renklerine katacak.

  • Yasin Öztekin'e yine zam yok
  • Galatasaray'da 1.5 yıldır kontrat şartlarının iyileştirilmesini isteyen Yasin Öztekin'in bu talebi bu yaz transfer döneminde de gerçekleşemeyecek. Sözleşmesinde, 'imzaların atıldığı tarihteki kur geçerli olur' maddesi bulunan deneyimli oyuncu, 1 milyon 150 bin Euro maaş almasına rağmen, aslında 809 bin Euro kazanıyor. Euro değer kazansa da bu Yasin'in maaşına yansımıyor. Deneyimli oyuncunun, zamlı sözleşme talebi ocak ayı yada sezon sonuna ertelendi. Yönetim, Yasin'e, "İyi performans göster, yeni sözleşmeyi imzalayalım" dedi.
#Galatasaray
#Ewllington
#Transfer
7 yıl önce