|

Ya Jardim ya Mihajlovic

Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’nun gönderilmesinin ardından teknik adam arayışlarına hız veren Fenerbahçe’de Portekizli çalıştırıcı Leonardo Jardim ile Sırp teknik adam Sinisa Mihajlovic’in adı öne çıktı. Yerli teknik direktörler listesinde ise Tayfun Korkut’un adının ağırlık kazandığı ifade edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 08:56 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Leonardo Jardim son olarak Monaco'yu çalıştırmıştı.
Leonardo Jardim son olarak Monaco'yu çalıştırmıştı.

Fenerbahçe’de sezon başında göreve getirilen Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’nun, önceki gün Kadıköy’de oynanan maçta Ankaragücü karşısında alınan 3-1’lik yenilgi sonrası gönderilmesinin ardından gözler takımın başına kimin getirileceğine çevrilmiş durumda.

Sarı-lacivertlilerin listesinde ilk sırada Monaco ile yollarını ayıran Leonardo Jardim olduğu kaydedildi. Fenerbahçe yönetiminin, Portekizli teknik adamla temasa geçtiği de ifade edildi. Oynattığı çift forvetli sistemin yanı sıra alt yapıdan çıkan gençlere de önem veren Portekizli çalıştırıcının bu özellikleriyle öne çıktığı belirtildi. 2014 yılında Fransız ekibi Monaco’nun başına geçen Jardim, bu sezon işlerin istenildiği gibi gitmemesi üzerine 7 Ekim’de Rennes’e kaybettikleri karşılaşmanın ardından görevinden alınmıştı. Jardim, 2016-2017’de Monaco’yu şampiyon yapmıştı.

Teknik direktör arayışlarında öne çıkan diğer adayın ise Sırp teknik adam Sinisa Mihajlovic olduğu belirtildi. Mihajlovic’in adının, çalıştığı futbolcuları her zaman en üst seviyeye çıkarması nedeniyle ön plana çıktığı kaydedildi. Şu anda takım çalıştırmayan Mihajlovic’in, sarı-lacivertlilerin teklifine sıcak baktığı belirtildi. Fenerbahçe yönetiminin Sırp teknik adamla bir araya gelerek, detaylı bir görüşme gerçekleştireceği de ifade edildi.


44 YAŞINDA AMA DENEYİMLİ

Sarı-lacivertlilerin yerli teknik adam listesinde öne çıkan ismin ise Tayfun Korkut olduğu öğrenildi. Korkut, 2007 yılında başladığı antrenörlük hayatında İspanya ve Almanya’da altyapı takımlarını çalıştırdı. Sonrasında A Milli Takım’da yardımcı hocalık yapan Korkut, ardından Bundesliga’da önemli ekiplerin hocalığını yaptı. Sırasıyla Hannover, Kaiserslautern, Bayer Leverkusen ve Stuttgart’ı çalıştıran Korkut, bu sezon istenilen sonuçların alınamamasının ardından Stuttgart’taki görevinden ayrıldı. 44 yaşında olmasına karşın, 11 yıllık antrenörlük kariyerine sahip olan Korkut, Almanya’da çalıştırdığı üst düzey ekipler nedeniyle, sarı-lacivertlilerin listesine girmiş durumda. 1995-2000 arasında F.Bahçe forması giyen Tayfun Korkut’a sarı-lacivertli camianın ve taraftarların da olumlu yaklaşacak olmasının önemli bir faktör olduğu ifade edildi. Bu arada listede olan isimler arasında Hırvatistan Milli Takımı’nı çalıştıran Zlatko Dalic’in de olduğu belirtildi.


Comolli’den rapor istendi

Fenerbahçe’de teknik direktör Phillip Cocu’nun görevden alınmasının ardından ibrenin sportif direktör Damien Comolli’ye döndüğü ifade edildi. Kadro mühendisliğinde yapılan yanlışların, transferde tek yetkili isim olan Comolli’ye bağlandığı kaydedildi. Bu sezon 11 yeni oyuncu transfer eden sarı-lacivertliler, bu isimlerden beklediği verimi alamadı. Transfer edilen futbolcuların birkaçı hariç çoğunun beklentilerin altında kalması ve bu isimlerin takıma katılmasında Comolli’nin kararlarının etkin olması ibreyi Fransız futbol adamına çevirdi. Giuliano, Fernandao ve Josef’in satılmasının ardından bu isimlerin yeri doldurulamadı. 3 oyuncunun kadro dışı kararı da takımı olumsuz etkiledi. Taraftarların çok şey beklediği Slimani, Ayew ve Benzia da eski çizgilerinden uzak bir görüntü sergiliyor. Sportif direktör Damien Comolli’nin transfer ettiği isimlerden verim alamayınca kendisiyle ilgili soru işaretleri de artmaya başladı. Yönetimin de Comolli’ye hesap sorduğu ve kapsamlı bir rapor istediği ifade edildi.



Utanç verici yenilgiyle kovuldu

Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu’nun Fenerbahçe’den gönderilmesi ülkesinin basınında da geniş yer buldu. Football-Oranja, “Yazın PSV’den ayrılarak F.Bahçe’nin başına geçen Cocu’nun sonu felaket oldu. Ankaragücü’ne 3-1 yenilen Cocu kovuldu” ifadelerini kullandı. Telegraaf, “Kendi stadında Ankaragücü’ne utanç verici şekilde yenilen Cocu, maçın ardından kovuldu” diyerek haberi duyurdu. Sportnieuws ise, “Fenerbahçe’de tekrar kaybeden ve küme düşme hattının bir puan üzerinde bulunan Cocu resmen kovuldu. Cocu bugüne kadar birçok kez kötü durumda kaldı fakat yurtdışındaki ilk macerası kovulmayla son buldu” yorumunu yaptı. VoetbalPrimeur ise, “Cocu, Ankaragücü’ne 3-1 yenildiği maçın ardından bavullarını toplamak zorunda kaldı” dedi. FCUpdate ise, “Haziran ayında teknik direktör mezarlığı olarak Fenerbahçe’nin başına geçen Cocu kötü gidişatın ardından kovuldu” ifadeleriyle haberi duyurdu.

Ne sistem kurabildi ne kadrosunu bulabildi

Fenerbahçe’de, Ankaragücü karşısında alınan yenilgi sonrası görevine son verilen Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu, sezon başından bu yana ideal kadrosunu ve ideal oyun sistemini kuramayarak eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Hollandalı teknik adam, 4-3-3, 4-2-3-1, 3-5-2, 4-4-2, 3-4-1-2 ve 4-1-4-1 gibi oyun sistemleriyle takımını sahaya sürdü. Oyuncular sürekli farklı sistemle oynadığı için saha içi adam paylaşımlarında hatalar yapıldı. Doğru sistemi bir türlü bulamayan Hollandalı teknik adam, 26 farklı futbolcu oynattı. Kadroda yer alan isimlerden sadece Yiğithan Güveli ve Erten Ersu forma giymedi. Cocu, ligin 10 haftasında 8 farklı 11 oynatırken Fenerbahçe sadece 2 maç aynı kadroyla sahaya çıktı. Sarı-lacivertliler, ligin en az gol atan takımlarından biri olurken, en yoğun pas bağlantısı stoperler Skrtel ve Neustadter arasında oldu. Oyuncuları farklı mevkilerde oynatan Hollandalı çalıştırıcı, Eljif Elmas’ı sol kanatta, Diego Reyes’i ön liberoda, İsmail Köybaşı’nı sol açıkta, Hasan Ali’yi de sol stoperde, Ayew’i ise forvette denedi. Cocu’nun formsuz isimlerde ısrar etmesi de yedek kalan oyuncuları küstürdü.

  • Fatura 17 milyon TL
  • Son 4 yıldır şampiyonluğu rakiplerine kaptıran Fenerbahçe şimdiden potadan çok uzaklaştığı için kulübü maddi açıdan daha da zor günler bekliyor. Bu sezon ligde galibiyet alan takımlara 2 milyon 600 bin TL, beraberliğe ise 1 milyon 300 bin TL veriliyor. Sarı-lacivertli takım, ligde geride kalan 10 haftada sadece 2 galibiyet alırken, 3 beraberlik ve 5 yenilgi sonrası kaybedilen puanların faturasının 17 milyon TL olduğu kaydedildi.


İsmail Kartal: Karaktersiz değilim

Teknik direktör Phillip Cocu’nun gönderilmesinin ardından adı Fenerbahçe için geçen isimlerden olan İsmail Kartal, yaptığı açıklamayla tartışmalara nokta koydu. Kartal, “Ankaragücü’nde mukavelem devam ederken başka bir takımla görüşecek kadar karaktersiz değilim. Bu Fenerbahçe de olsa böyle bir davranışta bulunmam” ifadelerini kullandı. Kartal, Fenerbahçe’yi yendikleri maç sonrasında, “Uygun şartlar oluşursa neden olmasın. Fenerbahçe’nin bu durumda olacağını sezon başında tahmin edemezdim” demişti.

Takımı Koeman çalıştırdı

Süper Lig’in 11. haftasında Cuma günü G.Saray ile deplasmanda yapacağı derbinin hazırlıklarına başladı. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, yardımcı antrenör Erwin Koeman yönetiminde F.Bahçe Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen idmanda futbolcuların, pas çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptığı kaydedildi. Ankaragücü karşısında forma giyen oyuncuların ise aktif dinlenmeye yönelik çalışma yaptığı ifade edildi.

Oğuz Kağan 3 ay yok

Ankaragücü karşılaşmasında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Oğuz Kağan Güçtekin’in yapılan kontrollerinde fibula kemiğinde kırık olduğu belirtildi. Ameliyat edilen genç orta saha oyuncusunun en az 3 ay yeşil sahalardan uzak kalacağı belirtildi.


#Fenerbahçe
#Fhilips Cocu
#Teknik direktör
6 yıl önce