|

Yaktın bizi Guiza!

Fenerbahçe'de taraftara saç baş yolduran Okçu, 85'te Torres'in yerine girdi, 90+2'de Reira'ya gol pasını verdi

00:00 - 2/04/2009 Perşembe
Güncelleme: 02:56 - 2/04/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Yaktın bizi Guiza!
Yaktın bizi Guiza!

F.Bahçe'nin İspanyol yıldızı Daniel Güiza, dün gece A Milli Takım'ı yıkan isim oldu. 85. dakikada oyun 1-1 devam ederken İspanya Teknik Direktörü Del Bosque, hamlesini yaptı ve Torres'in yerine Güiza'yı oyuna dahil etti. F.Bahçe'de kötü bir sezon geçiren ve gol yollarındaki beceriksizliğiyle eleştirilerin hedefi olan İspanyol oyuncu, dün gece bizim açımızdan yapmaması gerekeni yaptı. 90+2. dakika oynanırken sağdan ceza sahası içine giren Güiza, Reira'ya 'al da at' dercesine bir pas attı, Reira da bu ikramı geri çevirmedi. Güiza, Belçika deplasmanında da 90. dakikada Villa'ya yaptığı ortayla takımının 2-1 kazanmasını sağlamıştı.


'GERÇEK GÜİZA BU'

Karşılaşma sonrasında Türkiye galibiyetini değerlendiren Güiza, “Çok az dakika sahada kaldım ama attığım gol pası moralimi yükseltmemi sağladı. Skorda etkili olduğum ve galibiyet golüne katkı sağladığım için son derece mutluyum” dedi. Yıldız oyuncu, grupta yaptıkları 6 maçta aldıkları 18 puanla da Dünya Kupası'nı garantilediklerini dile getirdi. Güiza, F.Bahçe'deki geleceğiyle ilgili ise şunları söyledi: “Gerçek Güiza bu. Türkiye'de çok mutluyum. F.Bahçe ile 3 yıl daha sözleşmem var. Sözleşmem bitene kadar burada kalmak istiyorum. Aynı performansı sarı-lacivertli formayla da sergilemek istiyorum.”


'Umudumuzu kaybetmiştik'

Türkiye karşısında uzatma dakikalarında bulduğu golle kazanan İspanya'nın tecrübeli defans oyuncusu Marchena, “Bir ara galibiyet umutlarını kaybetmiştik” değerlendirmesini yaptı. Zor bir galibiyet aldıklarını belirten İspanyol yıldız, “Türkiye'nin çok büyük iki golcüsü var. Onlar karşısında çok zorlandığımı söyleyebilirim. Bosna Hersek, Belçika karşısında aldığı galibiyetle ikincilik için favori ama Türkiye şansını koruyor. Kalan maçlar neyi gösterir bilinmez” ifadelerini kullandı.


Polonya San Marino'ya gol oldu yağdı: 10-0

Dünya Kupası Elemeleri 3. grupta Polanya sahasında San Marino'yu 10-0 yenerek tarihi bir skora imza attı. İlk düdükle birlikte zayıf rakibinin filelerini sarsmaya başlayan Polanya'nın gollerini Smolarek (18, 60, 72, 81), Lewandowski (43, 62), Boguski (1, 27), Jelen (51), Saganowski (88) kaydetti.


15 yıl önce