|

Yakup Gör Avrupa ikincisi

Gürcistan''da dün başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası''nda göğsümüz Yakup Gör ile kabardı. 66 kiloda mindere çıkan genç güreşçi puansız eşitlikle geçilen finalde ayak bağlama kurasını rakibe kaptırınca ikinci oldu

.
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yakup Gör Avrupa ikincisi
Yakup Gör Avrupa ikincisi

Avrupa Güreş Şampiyonası''nın ilk gününde 3 Türk sporcu mindere çıkarken, milli takım 1 gümüş madalya kazandı. Gürcistan''ın başkenti Tiflis''teki Tbilisi Sport Palace''da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 66 kiloda mindere çıkan Yakup Gör, Ermeni rakibi Devid Safaryan''a 2-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı. Final müsabakasında normal sürelerde puansız eşitlikle geçilince kura çekimine gidildi. Kura çekimlerinde ayak bağlama avantajı Ermeni sporcuya çıktı. Avantajı rakibine kaptıran Yakup Gör müsabakayı 2-0 kaybederek Avrupa ikincisi oldu. Makedon, Rumen ve Rus rakiplerini yenerek finale çıkan Yakup, madalya töreninde buruk mutluluk yaşadı.

SÜMEYYE SEZER 5. OLDU

Bayanlarda 48 kiloda Sümeyye Sezer ise bronz madalya maçında Alman rakibine 2-1 yenilerek Avrupa 5.''si oldu. Erkekler serbest stil 96 kiloda ise Müren Fikret Mutlu, Azeri Khetog Vladislav Gazyumov ile güreşirken ayak bileği dönünce güreşe devam edemedi ve elendi. Ayak bileğinde kırık ve çatlaklar olan Müren uçakla İstanbul''a gönderildi. Şampiyonada bugün bayanlar 51 kiloda Burcu Kebiç ve 59 kiloda Hafize Şahin ile erkekler serbest stilde 55 kiloda Sezer Akgül ve 60 kiloda Münir Recep Aktaş mindere çıkacak.

Asrın güreşçisinin ilk heyecanı!

Dünya, olimpiyat ve Avrupa şampiyonluklarıyla asrın güreşçisi unvanını alan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ayrı bir heyecanı yaşadı. Yer-likaya, başkan olarak ilk kez Avrupa Şampiyonası''nda boy gösterdi. 8 Avrupa, 3 Dünya ve 2 olimpiyat şampiyonluğu bulunan Güreş Fede-rasyonu Başkanı, ''Umudumuz, mil-letimizin umudu. Bütün sporcularımızın başarılı olmasını diliyorum. Federasyon olarak amacımız yeni Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları yetiştirmek'' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce