|

Yanal: Çaresiz kaldık

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli'ye karşı eksik kadroyla çıkmanın kendilerini çok etkilediğini, erken yenilen gollerle de farkın geldiğini söyledi.

Yeni Şafak
23:32 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:37 - 19/02/2015 Perşembe
DHA

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Liginde 4-0 kaybettikleri Napoli maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Rakibimizi kutluyorum. Bugün çok erken bir golle oyunun bütün kontrolünü ve çabasını kaybettik. Alternatifleri çok olan bir takımla oynadık bugün. Bizim erken yediğimiz gol sonrasında oyunda savunma disiplininin azaldığı anlar yaşadık. Özellikle 2 ve 3. gollerde çok yumuşak savunmayla karşı karşıyaydı rakibimiz. Sonuçta bu skor oluştu. Bugün bizi seyretmeye gelen taraftarlarımız mücadele bekliyordu. Küçük anlarda bu mücadeleyi sergilesek de bu çabamız skoru kurtarmaya yetmedi. Napoli gibi güçlü bir takıma karşı maça 14 kişiyle çıkmak bizi oldukça zorladı. Buna karşılık vermediğimiz için çaresiz kaldık. Rakibimizi tekrar kutluyorum" dedi.


Yanal, "Bu kadar kolay teslim olmayı bekliyor muydunuz?" sorusunu yanıtlarken de, "Beklemediğimiz anda kötü bir gol yedik. Bu gol bizim direncimizi oldukça kırdı. Bazı şeyler var ki, eğer onlar oluşmamış olsaydı buna zorunlu kalmazdım. Bugün yan yana oynayan oyuncularımız var ki onların yan yana oynamaması gerekiyor. Oynatmak zorunda kaldık. İsimleri bende kalsın. Kadroyu siz biliyorsunuz. O oyuncular stil ve tarz olarak da birlikte oynamaz. Çok yumuşak kaldık çünkü. Onların suçu değil. Bugün bir kadro çıkarmak zorundaydık. 14 kişiydik ve bir kadro çıkardık. Bu bir mazeret değil. Rakibimiz saygı duyulacak ve güçlü bir rakip ve bu durumumuzu iyi kullandı" diye konuştu.


'Geri dönüşü zor bir sonuç'

Yanal, "4-0lık sonucun geri dönüşü olur mu?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Zor. Güçlü bir rakiple oynuyoruz ve çok eksik bir takımız. Bir hafta içinde eksiklerimiz gelmeyecek. Sadece iki oyuncumuz geliyor. Ama iyi oyuncularımız geliyor ve orada iyi mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Futbol bu ve futbol her zaman her türlü sonuca açık."
#Avrupa Ligi
#Ersun Yanal
#Napoli
#Trabzonspor
9 yıl önce