|

Yasemin Adar dünya ikincisi

Dünya Güreş Şampiyonası’nda 76 kilo finalinde Amerikalı rakibiyle karşılaşan milli güreşçimiz rakibine farklı mağlup olarak gümüş madalyada kaldı. 72 kiloda bronz madalya mücadelesine çıkan Buse Tosun ise Çinli rakibini mağlup ederek dünya üçüncüsü oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:15 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yasemin Adar gümüş, Buse Tosun ise bronz madalya kazandı.
Yasemin Adar gümüş, Buse Tosun ise bronz madalya kazandı.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Yasemin Adar gümüş, Buse Tosun ise bronz madalya kazandı. Geçen yıl Fransı’nın başkenti Paris’te dünya şampiyonu olarak tarihi bir başarı elde eden Yasemin Adar 76 kilo finalinde karşılaştığı Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Amerikalı Adeline Maria Gray’a mağlup olarak gümüş madalyada kaldı. Önceki gün çıktığı minderde fırtına gibi esen ve ilk turda Azerbaycanlı Sabira Aliyeva’ya 10-0’la teknik üstünlük sağlayan milli güreşçi, çeyrek finalde Japon rakibi Hiroe Minagawa Suzuki’yi 7-0’la geçmişti. Yarı finalde Macar Zsanett Nemeth’i de 9-1 yenen Yasemin final mücadelesinde büyük bir konsantrasyon eksikliği yaşadı. Altın madalya için ABD’li Adeline Maria Gray ile mücadele eden Yasemin 1-0 öne geçti. ABD’li rakibi yaptığı oyunla 2-1 öne geçince milli güreşçimiz tekrar atak yaparak üstünlüğü eline almak istedi. Ancak hata yapan güreşçimiz rakibinin üst üste çırpmalarına engel olamayarak maçı 13-1 kaybetti ve dünya ikincisi oldu.

BUSE TOSUN BRONZA UZANDI

Önceki gün 72 kilo ilk turunda Polonyalı Agnieszka Jadwiga Wieszczek-Kordus’u tuş ile yenen Buse Tosun, çeyrek finalde Moğol rakibi Nasanburmaa Ochirbat’a 7-6 mağlup olmuştu. Buse, dün Macar Nikoletta Renata Szmolka ile yaptığı repesaj maçını 10-0 teknik üstünlükle alarak bronz madalya maçı yapmaya hak kazandı. 72 kilo bronz madalya mücadelesinde Çinli Juan Wang ile karşılaşan Buse Tosun, 1-0 öne geçerken, rakibinin ataklarına karşılık veremeyince 2-1 geriye düştü. Buse Tosun maçın bitimine 30 saniye kala üst üste yaptığı oyunlarla rakibini 5-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Diğer yandan dün kadınlar 50, 53, 57 ve 62 kilo müsabakaları yapıldı. 50 kiloda Evin Demirhan, 53 kiloda Zeynep Yetgil, 57 kiloda Elif Yanık ve 62 kiloda Aslı Tuğcu maçların ardından dünya şampiyonasına veda etti. Bu sonuçlardan sonra Türkiye kadınlarda 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 3 madalya kazandı. Serbest stilde de 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türkiye toplam madalya sayısını 5’e çıkarttı.

GREKOROMENCİLER MİNDERE ÇIKIYOR

Dünya Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkma sırası grekoromen milli takımımızda. Grekoromen stilde 55, 63, 72 ve 82 kilo müsabakaları yapılacak. 55 kiloda Ekrem Öztürk, ABD, 63 kiloda Rahman Bilici, Gürcü, 72 kiloda Murat Dağ, ABD, 82 Kilo Emrah Kuş ise Venezuela ve ABD’li güreşçilerin maçının galibiyle ilk maçına çıkacak.

#Yasemin Adar
#Güreş
5 yıl önce