|

Yattara isyanı

Gineli futbolcunun Katar'ın Al Saad takımına satılacağı iddiaları Trabzon- sporlu taraftarların tepkisiyle karşılaştı.

00:00 - 25/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:13 - 25/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yattara isyanı
Yattara isyanı

Trabzonspor yönetiminin Gökdeniz'den sonra Yattara'yı da satmayı planladığı yolundaki haberler, bordo-mavili taraftarları isyan ettirdi. Gineli yıldızın Katar'ın Al Saad kulübüne satılmasının gündeme gelmesi, Trabzonsporlu taraftarları ayaklandırdı. Eski başkan Nuri Albayrak döneminde aynı takımdan 10 milyon euroluk teklif gören ve sözleşmesinin bitmesine bir yıl olmasına karşın bu önerisi reddedilen Katar ekibine, anlaşması bu sezon öncesi 3 yıl uzatılan Yattara'nın aynı paralara satılmak istenmesi camiada şaşkınlıkla karşılandı. Trabzon'da göreve geldikleri zaman “Satılık yıldızımız yok. Yöneticilik oyuncuyu kulübünde tutma işidir' diyen başkan Sadri Şener ve ekibine karşı tepkiler baş gösterdi. Paraya sıkıştıkları ilk anda önce Gökdeniz'i satan yönetimin şimdi de Yattara'yı elden çıkarırken de aynı senaryoyu kullanmak istemesi dikkat çekti: “Gitmek isteyeni tutmayız!...'

Bir önceki yönetim tarafından Zenit'e satılan Fatih Tekke'nin sözleşmesinin bitmesine 2 ay kaldığı ve satılmaması halinde serbest kalacak olan yıldız futbolcunun transferinden para kazanıldığına atıfta bulunan bordo-mavili taraftarlar, “Hani şampiyon olacaktık. Tek yıldızımız da satılıyor. Yattara'nın sözleşmesinin bitmesine 3 yıl daha var. Hakkında sakat olduğu söylentisi yayıldı. Sakat bir futbolcuya nasıl oluyor da 10 milyon 800 bin euro ödüyorlar. ' denildi. Taraftarlar, göreve geldikten sonra 6 ay içinde bir yıldızını satan diğerini de göndermeyi planlayan yönetimin yine para sıkışıklığı halinde kimi satacağını da birbirine sormaya başladı.



Gitmesem de burada mutluyum

Katar'ın Al Saad takımının transfer etmek istediği Yattara dün bir basın toplantısı düzenleyerek taraftardan gitmek için izin istedi. Bugüne kadar her şeyi Trabzon- spor'da kazandığını belirterek, “Her şeyi bana bu takım verdi. Gitmesem de burada futbol oynamaya devam ederim” dedi.


16 yıl önce