|

Yattara Kartal'a Rico Trabzon'a

Beşiktaş, Gineli futbolcuya karşılık, Ricardinho ile bir futbolcu ve 2 milyon euro önerdi. Trabzonspor teklife sıcak baktı. Siyah-beyazlılar kabul etmesi halinde Yattara'ya yılda 1.5 milyon euro ödeyecek. Kadro dışı bırakılan Ricardinho ise bonservisini alıp Brezilya'ya dönmek için yöneticilerle dün son bir görüşme yaptı.

Engin Albayrak
00:00 - 27/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:16 - 27/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yattara Kartal'a Rico Trabzon'a
Yattara Kartal'a Rico Trabzon'a

Futbolda transfer mevsiminin başlamasına çok kısa bir süre kala kulüplerde hareketlilik başladı. Önümüzdeki yıl kadrosunda önemli ölçüde değişikliğe gitmeyi planlayan Beşiktaş, ilk olarak Trabzonsporlu Yattara'ya kanca attı. İki kulüp arasında bir haftadır devam eden gizli transfer pazarlığının sonuçlandığı, Beşiktaş'ın Yattara'ya karşılık Ricardinho ile birlikte bir futbolcunun yanında 2 milyon euro bedel ödeme teklifi Trabzonspor cephesi tarafından olumlu karşılandı. Beşiktaş'ın teklif ettiği diğer futbolcunun Gordon olduğu ancak Trabzonspor yönetiminin bu isme çok sıcak bakmadığı ifade edildi. Aralarında anlaşan iki kulüp, şimdi takasta kullanacakları futbolcuları ikna etmeye uğraşacaklar. Özellikle Beşiktaş bu konuda çok büyük sıkıntı yaşayacak. Siyah-beyazlılar tarafından kadro dışı bırakılan Ricardinho'nun dün yöneticilerle görüşüp ülkesine gitmek istediğini, alacaklarına karşılık bonservisinin verilmesini söylediği öğrenildi. Gine Milli Takımı ile Belçika'da kampta bulunan Yattara ise takasla ilgili sorular karşısında kendisi için öncelikle Trabzonspor'un menfaatlerinin geldiğini söyleyip, 'Trabzonspor da Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri. Trabzon'da oynamaktan mutluyum. Ancak kulübümün menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaya hazırım' diye karşılık verdi. Yattara'yı özellikle Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın istediği, kabul etmesi halinde Gineli futbolcuya yılda 1.5 milyon euro ödeneceği ifade edildi.


Bobo'nun yerine Jovanovic

Beşiktaş'ta Ricardinho'dan sonra Bobo da kazan kaldırdı. Brezilyalı golcü alacaklarının ödenmemesi halinde FIFA'ya başvurma tehdidinde bulundu. Bu gelişme üzerine Bobo'yla sezon sonunda yolları ayırma kararı alan siyah-beyazlılar alternatifini buldu. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam pazar günü Mons maçında izlediği Standart Liege'nin Sırp golcüsü Milan Jovanovic için yönetime olumlu rapor verdi. Jovanovic, üç sezondur forma giydiği Standart Liege takımında 52 maçta 26 gol kaydetti. 6 kez Sırp Milli Takımı'nın formasını giyen golcü futbolcunun kulübü ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.


Demirören'den derbi zirvesi

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören F.Bahçe karşılaşması öncesi teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve Menajer Sinan Engin'le bir değerlendirme toplantısı yaptı. Sağlam ve Engin'le dün sabah Çekmeköy Nevzat Demir Tesisleri'nde buluşan Demiören'in, 'Futbolda yenmek de yenilmek de var. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki futbol hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. F.Bahçe maçında kötü futbol izlemek istemiyorum' dediği öğrenildi.


Alex'e kelepçe vurulacak

Beşiktaş, F.Bahçe ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın Cumartesi günü İnönü Stadı'nda oynanacak maçta F.Bahçe'nin etkili silahları Alex'le, Aurelio'ya özel önlem alacağı belirtildi. Genç teknik adamın ayrıca defans oyuncularına sarı-lacivertli takımın gol silahları Kezman ve Semih için de uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Siyah-beyazlılarda F.Bahçe'ye karşı bu sezon iki maçta da forma giymeyen ve sakatlığı devam eden Rüştü'nün bu maçta da oynayamaması halinde taraftarları karşısına almaktan çekindiği belirtiliyor.


16 yıl önce