|

Yekta Kurtuluş'tan 'yabancı' tepkisi

Antalyasporlu futbolcu Yekta Kurtuluş, katıldığı bir organizasyonda yabancı sınırına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurtuluş, Selçuk İnan'ı örnek vererek "Yerli futbolcular oynayamadığı için Dünya Kupası'na gidemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
19:55 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:00 - 9/11/2017 Perşembe
AA
Yekta Kurtuluş, 2016 yılından bu yana Antalyaspor forması giyiyor.
Yekta Kurtuluş, 2016 yılından bu yana Antalyaspor forması giyiyor.

Antalyaspor forması giyen Yekta Kurtuluş ve Musa Nizam, Kepez ilçesindeki Erdem Beyazıt Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kepez'de Kariyer Günleri" etkinliği kapsamında lise öğrencileriyle bir araya geldi. Futbolcular, tecrübelerini paylaştığı gençlerin sorularını yanıtladı.

Yekta Kurtuluş, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, Antalyaspor ile yollarının ayrılmasıyla ilgili gelen soru üzerine, Türkiye'de futbolun başarıya dayalı olduğuna vurgu yaptı. Yekta Kurtuluş, yabancı oyuncu sınırlandırması tartışmalarıyla ilgili soruyu, yabancıların fazla olması nedeniyle Türk futbolcuların takımlarında yeterince yer bulamadığını, bu durumun milli takımı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Deneyimli futbolcu, Selçuk İnan örneğini vererek, şunları kaydetti:
  • "Selçuk İnan kendi takımında oynayamadığı için milli takımda istediği performansı sergileyemiyor. Bizim işimiz her hafta düzenli olarak oynamak. Sadece antrenman yapmak yetmiyor. Maçta oynamak belki de 10 antrenmana bedel oluyor. Futbolcu oynamayınca daha sonraki maçlarda kendisini yenileyebilmesi için zamana ihtiyaç duyuyor. Milli takım bunun yapılacağı yer değil. Onun için Dünya Kupası'na gidemiyoruz. Bu gayet normal ve tamamen yabancı sınırlamasıyla ilgili."
#Antalyaspor
#Musa Nizam
#Yekta Kurtuluş
6 yıl önce