|

Yelken'in Formula 1'i yeniden İstanbul'da

Oman Sail Takımları The Wave Muscat ve Oman Air'in dünyaca ünlü yelkencileri Extreme Sailing Series için İstanbul'a geliyor. Yelken'in Formula 1'i olarak da adlandırılan Extreme Sailing Series 2012 yeniden İstanbul'da boygösterecek.

Cihan
00:00 - 4/06/2012 Pazartesi
Güncelleme: 14:11 - 4/06/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yelken'in Formula 1'i yeniden İstanbul'da
Yelken'in Formula 1'i yeniden İstanbul'da

Umman ve Çin'de yapılan ilk 2 etabın sonunda Umman Takımları; The Wave Muscat 19 puanla birinci, Oman Air ise 16 puanla ikinci durumda.

Avrupa Spor Başkenti İstanbul, 7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında, aksiyonu ve adrenalini yoğun “Extreme Sailing Series” yarışına yeniden ev sahipliği yapacak. Yelkenin Formula 1'i olarak tanımlanan uluslararası “Extreme Sailing Series” yarışları, başta yelken sporunu sevenler olmak üzere tüm sporseverlere geçtiğimiz sene olduğu gibi heyecanlı anlar yaşatacak.

İstanbul'un Ahırkapı Sahili'nde düzenlenecek “Extreme Sailing Series” yarışları, sahil şeridine yakın yapılacağı için teknelerin ulaştığı yüksek hızlar, seyirciler tarafından rahatlıkla görülebilecek. Yarışlar, 8 Haziran Cuma günü yapılacak basın toplantısı sonrasında başlayacak.

“Extreme Sailing Series”; hızları saatte 73 kilometre gibi güç bir hıza çıkabilen, “Extreme 40” adı verilen ve iki gövdeden oluşan teknelerle yapılıyor. Mürettebatın bir gövdeden diğer gövdeye geçmesini sağlayan trambolin benzeri bir materyalle bağlanan katamaran tipi tekneler, hızları ve görünüşleriyle izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. “Extreme Sailing Series”, 6 ülkeden 8 takımın katıldığı, 8 etaplık bir seri olarak düzenleniyor.

“Extreme Sailing Series” yarışlarının bu yıl altıncı sezonu düzenleniyor. Sporseverler bu yılki serinin üçüncü yarışına ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da, organizasyonun iddialı takımları Oman Sail'den The Wave Muscat ile Oman Air'ı da izleme fırsatı bulacak.

“Extreme Sailing Series” yarışlarına 2012 yılında; The Wave Muscat (OMA), Oman Air (OMA), Redbull Sailing Team (AUT), Groupe Edmond de Rothschild (FRA), GAC Pindar (GBR) ZouLou (FRA), SAP Extreme Sailing Team (DEN) ve Alinghi (SUI) takımları katılıyor.

Umman ve Çin'de yapılan ilk 2 etabın sonunda Umman Takımları; The Wave Muscat 19 puanla birinci, Oman Air ise 16 puanla ikinci durumda.

Yelkencilik dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olan “Extreme Sailing Series”, dünyanın her yerindeki olimpiyat şampiyonları ile Amerikan Kupası yelkencileri gibi bu sporun en önemli isimlerini kendisine çekiyor. “Extreme Sailing Series” yarışlarına, takımların beş kişilik ekipleriyle birlikte altıncı yarışmacı olarak ünlü isimler ve medya mensupları da katılıyor. “Extreme Sailing Series 2012”de katamaran yarışlarının yanı sıra windsurf yarışları da yapılacak.

Extreme Sailing Series Yarış Takvimi:

Etap 1: 28 Şubat - 2 Mart, Muscat, Umman

Etap 2: 17 - 20 Nisan, Qingdao, Çin

Etap 3: 7 - 10 Haziran, İstanbul, Türkiye

Etap 4: 5 - 8 Temmuz, Porto, Portekiz

Etap 5: 30 Ağustos – 2 Eylül, Cardiff, İngiltere

Etap 6: 13 - 16 Eylül, Trapani, İtalya

Etap 7: 18 - 21 Ekim, Nice, Fransa

Etap 8: 29 Kasım - 2 Aralık, Brezilya

12 yıl önce