|

Yeni kaleciden Onur'a destek

Trabonspor'la iki yıllık sözleşmeye imza atan Kosta Rikalı kaleci Esteban Alvarado, Onur Kıvrak'la rekabete hazır olduğunu belirterek, "Hep birinci kaleci olmaya çalışan yarışmacı bir yapıya sahibim" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:39 - 8/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Trabzonspor'un yeni kalecisi Esteban Alvarado, kendisini 2 yıllığına bordo mavili renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Alvarado, Onur'la rekabete hazır olduğunu belirterek, "Daha önce oynadığım takımlarda nasıl yarışmacı kimliğimle bulunuyorsam burada da aynısını yapacağım" dedi.



AZ Alkmaar'dan bonservis bedelsiz transfer edilen 26 yaşındaki kaleci, milli takımın da kalesini koruyan Onur Kıvak'ın Rabotnicki karşısında yediği hatalı golle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Rekabete her zaman açığım ve bu rekabeti kabul ederek oynadım. Hep birinci kaleci olmaya çalıştım. Burada da değişmeyecek. Çalışkan ve formayı almak için sonuna kadar mücadele eden bir yapıya sahibim. Türkiye'de iyi kaleciler olduğunu biliyorum. Onur da büyük kaleci. Yediği gole gelince; hepimiz insanız. Bu gerçeği unutmamalıyız. Hatalar her zaman olur. Ama bu hatalar neticesinde bütün olayı bir kişiye yıkmak, tamamen yanlıştır. Bunlar futbolda oluyor ve olmaya devam edecek. Olayı Onur özelinde daha fazla değerlendirmemek lazım. Takım oyunu bu. Genel hatlarıyla çok beğendiğim ve iyi bir kaleci. Birbirimizi daha yukarıya taşıyabileceğimiz ortamı oluşturursak, kimin hakkıysa o kaleye geçer diye düşünüyorum."



Trabzonspor'da 3 kadro dışı


Avrupa'ya veda eden Trabzonspor'da Uğur Demirok, Soner Aydoğdu ve İbrahim Demir, kadro dışı bırakıldı. Akhisar Belediyespor'dan transfer edilen Uğur Demirok, teknik direktör Şota'nın gözüne giremedi. 2,25 milyon Euro'ya G.Birliği'nden transfer edilen Soner Aydoğdu da beklentileri karşılayamadı. Kaleci İbrahim Demir de altyapıdan yetişmişti.



Samba geri döndü


Trabzonspor'un imza için şehre getirdiği Christopher Samba ile anlaşma sağlanamadı. Kongolu oyuncuyla yıllık ücret konusunda uzlaşılamazken, 1.93'lük stoper, Trabzon'dan ayrıldı.


#Trabzonspor
#Christopher Samba
#Onur Kıvak
9 yıl önce