|

Yeni Maraton'un teması: 'Kendinle yarış'

Tarihi Yarımada’da 8 Nisan Pazar günü koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısı Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda yarı maratonun ‘Kendinle yarış’ temasıyla koşulacağı açıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:26 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.
Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

Spor İstanbul tarafından Vodafone isim sponsorluğunda organize edilen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada’da 8 Nisan Pazar günü koşulacak. Yarı Maratonun basın toplantısı Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal, Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

50 ÜLKEDEN 8 BİN ATLET

Sporun her yönüne destek verdiklerini belirten Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler, "Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 13. kez organize edilecek. 2017 yılında kazandığımız altın kategoriyi bu yılda sürdüreceğiz. Bu ciddi bir başarı. Bu başarıyı korumak da önemlidir. Dünyanın en iyi 11 maraton organizasyondan biri. 50 ülkeden 8 bin atlet katılacak. 3 bin görevli, 500 gönüllü, 40’tan fazla kurum ve kuruş yardım edecek" dedi. Organizasyonda emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, "Dünyada 11. olan maratonun 1. olması için çalışacağız. İstanbul Maratonu ve Yarı Maratonun marka değerinin artması bizim de federasyon olarak markamızın değerinin artmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

DÜNYADA İLK ON İÇİNDEYİZ

Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, maratona sponsor oldukları için heyecanlı olduklarını belirterek, "6 kez Vodafone Maratonu yaptık. 5. kez de yarı maratonu yapacağız. Pek çok spor dalına sponsor oluyoruz. Maraton bizim için çok önemli. Çünkü şehir maratonları kentlilik bilinci, sportmenlik bilinci ve şehrin global marka değerine katkı sağlıyor. Burada sponsordan öte geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Maraton şehrin ekonomisinin de gelişmesini sağlıyor. Yarı maratonlar, dünyada en fazla gelişen spor dalı. “Kendinle Yarış” temasıyla koşulacak” ifadelerini kullandı. Maratonun İstanbul’un tanıtımı ve halkın sporla kaynaşması açısından iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise yaptığı konuşmada "Dünyada ilk 10 içinde olmak bizi sevindiriyor. Bizim için daha önemli olan şey İstanbul halkının sporla buluşması. Sporu kendi hayatında vazgeçilmez olduğunu göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

#Çırağan Sarayı
#Vodafone
6 yıl önce