|

Yeni MHK başkanı Lale Orta oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Sabri Çelik'in istifası sonrasında Merkez Hakem Kurulu başkanının Lale Orta olduğunu duyurdu. Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar, Hamza Mısır ise MHK'nin diğer üyeleri oldu.

19:48 - 29/01/2023 Pazar
Güncelleme: 22:32 - 29/01/2023 Pazar
Diğer
Lale Orta
Lale Orta

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Lale Orta'yı getirdiğini açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Lale Orta'yı getirmiştir. Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü, ilk kadın futbol hakemi ve FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Prof. Dr. Lale Orta başkanlığında göreve başlayacak olan MHK'nın; futbola değer katarak Türk futbolunu uluslararası alanda daha yüksek seviyelere getirmek için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğine inanıyor, yeni MHK Başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Diğer üyeler de belli oldu

Orta'nın başkanlığındaki MHK'nin diğer üyeleri ise şöyle:

  • Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar, Hamza Mısır.
Lale Orta kimdir? TFF MHK Başkanı Prof. Dr. Lale Orta kaç yaşında, nereli, mesleği nedir?
  • Lale Orta (d.1 Ocak 1960, İstanbul), Türk futbolcu, futbol antrenörü, futbol hakemi ve akademisyen.Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemidir. Yirmi yıl erkek liglerinde futbol hakemliği yaptı, profesyonel ve amatör bin beş yüzün üzerinde maç yönetti. 2000 yılında tamamladığı doktora tezi ile ülkenin ilk kadın futbol doktoru unvanını aldı. Dünyadaki FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biri olan Orta, 60 uluslararası maç yönetmiştir. Futbolun yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmaları ile tanınır.



#Lale Orta
#MHK
#HAKEM
1 yıl önce