|

Yeni Ordu Stadı'nın açılış tarihi belli oldu

Ordu’da temeli Temmuz 2017'de atılan Yeni Ordu Stadı'nda ilk maç ikinci yarı oynanacak.

Yeni Şafak
14:18 - 28/09/2018 Friday
Güncelleme: 14:27 - 28/09/2018 Friday
IHA
Yeni Ordu Stadı 20 bin kişi kapasiteli olacak.
Yeni Ordu Stadı 20 bin kişi kapasiteli olacak.

Tribün, çatı ve dış cephe kaplamaları bitirilen ve alttan ısıtma sistemi ile sulama, kumlama, drenaj ve havalandırma gibi çalışmaları tamamlanan Yeni Ordu Stadı'nda rulo çimleri ekim ayının ilk haftasında serilecek. Çimlerin olgunlaşmasının yaklaşık 2 ay süreceği belirtilirken bu durumda statta ilk maçın ancak ikinci yarıda oynanabileceği öngörülüyor.

Ocak 2019'da açılacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Yeni Orduspor’un ilk maçlarını oynaması için 19 Eylül Stadı'nı tescillediği öğrenildi. Buna göre Yeni Orduspor, yeni stadında ilk maçını 27 Ocak 2019 tarihinde Altındağ Belediyespor ile yapacak. Stadın çimlendirme işlemi bittikten sonra çevre düzenlemesi, tribünlerin koltuklandırılması ve diğer ince işçilikler için ikinci bir ikmal ihalesi açılacak. Bu ihale ile birlikte stat yeni yılda maç oynanır hale getirilecek.

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olacak olan Yeni Ordu Stadı 20 bin seyirci kapasiteli. Stadın 500 araçlık otoparkı var. Tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak olan stadın deniz tarafından otel de yer alacak.

Toplamda 90 bin metre kare alan üzerine kurulan yeni stadın açılışının yapılmasının ardından 19 Eylül Stadı yıkılarak yerine millet bahçesi yapılacak.

#Yeni Ordu Stadı
6 years ago