|

Yerli ve milli BBSK

Bu sezon tamamen yerli ve milli bir kadroyla Voleybol Efeler Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele verecek İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı 2018-19 sezonunu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ilk servis atışıyla açtı. Başkan Uysal, “Şu anda Efeler Ligi’nde yabancı sporcusu olmayan tek kulübüz. İBB Spor yöneticilerini tebrik ediyorum” dedi.

Engin Albayrak
04:00 - 29/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:32 - 29/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı
İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı

Voleybol Efeler Ligi ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) Erkek Voleybol Takımı, 2018-19 sezonunu düzenlenen törenle açtı. Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen sezon açılışına; AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belidiye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Celalettin Deniztoker, teknik ekip, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. Kadrosunda A Milli takımın 4 as oyuncusunu bulunduran İstanbul BBSK, bu sezon iç transferde 3, dış transferde de 3 yerli sporcuyla anlaşarak kadrosunun tamamını yerli oyunculardan oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt, açılışta yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez tamamı yerli oyunculardan oluşan bir kadro kuran İBB Spor Erkek Voleybol Takımının önemli başarılara imza atacağına inandığını belirterek, “İBB Spor Kulübümüz en fazla lisanslı sporcuya sahip, gençlere en fazla imkan sağlayan ve yatırım yapan bir kulüptür. 4 bin 500’ün üzerinde lisanslı sporcumuz var. Türkiye’nin hatta dünyanın en büyük kulüplerde biridir” dedi.

TESİSLEŞMENİN ÖNCÜSÜ CUMHURBAŞKANIMIZ

Uysal, İBB Spor Kulübü’nün temellerinin 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatarak, “Tesisleşme konusunda Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlığımıza şükran borçluyuz. Gençlere bu imkanları sağlayan kulübümüzün yöneticilerine teşekkür ediyorum. İmkan sunulunca başarı da beraberinde geliyor. Voleybol liginde yabancı sporcusu olmayan tek kulübüz. Bu konuda emeği olanları tebrik ediyorum. Hiç yabancı sporcu oynatmadan şampiyon olunursa işte o zaman daha anlamlı olur” diye konuştu.

ÖRNEK OLMAMIZ GEREKİYOR

Yeni dönemde voleyboldaki başarıyı şampiyonlukla taçlandırmak istediklerini dile getiren Başkan Uysal, “Gençlerimiz arasında voleybol çok popüler değilse bile elde edilecek başarılarla popüler olur. Sporcularımızın her açıdan gençlerimize örnek olmaları gerekiyor. Bu tavır da ortaya konulacak başarı kadar önemlidir. İBB olarak gençlerimizin önünü açarken, onları sporla buluşturalım derken diğer taraftan da imkanlar sunacağız. Sporcularımız da çocuklarımıza örnek olacaklar” dedi. Uysal, 2018-19 sezonunda şampiyon olunması halinde başarılı sporcuların adlarının yeni açılacak spor salonlarına verileceğini de kaydetti. Konuşmanın ardından temsili voleybol maçı yapıldı. İlk servis atışını ise Başkan Mevlüt Uysal gerçekleştirdi.

#İstanbul BBSK Erkek Voleybol Takımı
#İBB
6 yıl önce