|

Yeşil sahada bir kaymakam

Siirt'in Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, gençleri spora teşvik amacıyla kurulmasına öncülük ettiği Yeni Baykan Belediyespor'da forma giyiyor.

Yeni Şafak
11:53 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:07 - 18/12/2014 Perşembe
AA
Baykan'da gençleri spora yönlendirmek için sentetik futbol sahası yaptırıp, kapalı olan futbol takımının Siirt Süper Amatör Ligi'nde yer almasını sağlayan Kaymakam Akıl, gençlerin yoğun talebi üzerine takıma katılmayı kabul etti.


Yaklaşık 16 ay önce göreve başladığı ilçede gençlerin futbol oynayacağı sahanın olmadığını ve bu nedenle sıkıntı yaşadığını gören Kaymakam Akıl, ilçeye sentetik futbol sahası yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Siirt Valiliği ile temasa geçti.


Bu girişimin ardından saha oluşturulurken, kurulmasına destek verdiği Yeni Baykan Belediyespor'un amatör ligde yer almasını sağladı.


Kaymakamın aynı zamanda lisanslı amatör futbolcu olduğunu öğrenen gençler, takımda yer alması için ısrarda bulundu. Akıl, yoğun talep ve gençlere örnek olmak amacıyla Yeni Baykan Belediyespor'da forma giymeye başladı. Örnek davranışıyla ilçe halkının takdirini toplayan Kaymakam Akıl'a taraftar da sevgi gösterisinde bulunuyor.


Kaymakam Akıl'ın da forma giydiği son maçta Yeni Baykan Belediyespor,  deplasmanda Şirvanspor'a 2-0 yenildi.


Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Akıl'ı gençleri spor yapmaya yönlendirmesindeki çabası nedeniyle ödüllendirdi. Konfederasyon tarafından gönderilen plaket, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç tarafından teslim edildi.


"İnsanlarımızla kucaklaşmak istiyoruz"


Ufuk Akıl, gençlerin yoğun talebi üzerine kurulmasına öncülük ettiği takımda yer aldığını belirterek, bununla sosyal aktiviteden mahrum olan geçlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağladıklarını söyledi.


Kulübü aktif hale getirdikten sonra takımı oluşturduklarını dile getiren Akıl, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Talep üzerine ben de takımda yer aldım. Benim oynamam onlara ayrı motive oluşturdu. Herhangi mevzuya müdahil olmadan insanlarımızla kucaklaşmak istiyoruz. Futbol oynamam vatandaş nezdinde çok olumlu karşılandı. Devlet-millet ilişkisini daha sıcak tutmak adına çalışmalarımız devam edecek."


"Gençleri futbola yönlendirdi"


Futbolcu Cengiz Karakuş ise takımda yer almasından büyük keyif aldıkları kaymakamın gençlere örnek olduğunu belirterek, "Kaymakam Akıl, takımımızın liderliğini yapıyor ve bizi çok iyi motive ediyor. Bu davranışıyla gençleri futbola yönlendirdi" dedi.
#Baykan
#kaymakam
#Siirt
#Ufuk Akıl
#Cengiz Karakuş
#Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl
9 yıl önce