|

Yıldırım statta maç bile izleyemeyecek

TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, Aziz Yıldırım''ın suçu sabit görüldüğünde taraftarlar derneğine üye bile olamayacağını ve maç izlemek için stadyumlara giremeyeceğini söyledi.

İha
00:00 - 18/01/2014 السبت
Güncelleme: 15:59 - 18/01/2014 السبت
Yeni Şafak
Yıldırım statta maç bile izleyemeyecek
Yıldırım statta maç bile izleyemeyecek

Şike davasıyla ilgili Bodrum'da gazetecilere açıklamalarda bulunan TFF Eski Disiplin Kurulu Asbaşkanı Avukat Remzi Kazmaz, Yargıtay tarafından cezası onanan Aziz Yıldırım için "Bir daha hiçbir kulüp başkanlığına veya taraftarlar derneğine üye olamayacağı gibi, maçları izlemek için stadyumlara dahi giremeyecek. Diğer taraftan profesyonel anlamda lisansları olan futbolcuların, hakemlerin veya kulüp antrenörlerinin lisanlarının iptal edilmesi gerekir" dedi.

'Kulüpler cezalardan etkilenmez'

"Bu kararın başka bir tartışılan konusu ise TFF 2011 yılındaki şampiyonlukla ilgili müsabaka sonucunun tesiri ve kupayla ilgili sorun" diyen Kazmaz, "Bu bir spor hukuku meselesi olduğundan dolayı bu konuda en yetkili merci TFF ve UEFA''dır. Bu anlamda TFF bu konuyla ilgili olarak kararını verdiğinden ve UEFA'da bu kararı tesis ettiğinden dolayı 2011 şampiyonluğu ve kupa bir daha tartışılmayacaktır çünkü bu kararlar kişilere verilen cezalardır. Kulüpler bu cezalardan etkilenemez. Bu nedenle şampiyonluğu değil kişileri, kulüpleri değil gerçek kişileri konuşmak zorundayız" diye konuştu.

Kazmaz, iktidar ve muhalafetin tam da konsensus oluşturacağı bir ortamda bu davanın aniden gündeme düşmesi yeni bir kaos ortamının oluştuğunu sözlerine ekledi.

٪d سنوات قبل