|

Yıldız savaşı

Transfer, G.Saray yönetimini ikiye böldü. Ekonomik transfer yapılması gerektiğini savunan Başkan Polat'la yıldız oyuncu alınmasını şart koşan İkinci Başkan Yigit Şardan'ın arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 17/05/2008 Cumartesi
Güncelleme: 02:06 - 17/05/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Yıldız savaşı
Yıldız savaşı

G.Saray'ın transfer politikasıyla ilgili yönetimde farklı seslerin yükselmesi, çalışmaları çıkmaza doğru sürükledi. Başkan Adnan Polat'la, İkinci Başkan Yiğit Şardan arasında yıldız transferi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle soğuk rüzgarlar esmeye başladı. Polat'ın kulübün bütçesinin darboğazda olduğunu öne sürerek transfere çok fazla para yatırılmaması yönündeki görüşü, Şardan'ın karşı görüşüyle çatıştı. G.Saray Başkanı'nın “Ekonomik ama kaliteli oyuncu alalım' düşüncesi, bazı üyeleri rahatsız etti.


ŞARDAN KARARLI

Önceki gün Başkan Adnan Polat'la biraraya gelen Yiğit Şardan, G.Saray markasının değerini yükseltmek ve pazarlama gelirlerini artırmak için yıldız oyuncuların alınmasının gerekli olduğunu anlattı. Ancak Şardan'ın bu düşüncesi Polat tarafından kabul görmedi. Servet olayını örnek veren Polat, “Servet'i aldığımızda herkes bizi eleştirmişti. Ancak takımın şampiyonluğunda en büyük katkıyı o sağladı. Servet gibi oyuncular alıp, yıldızlarımızı kendimiz ortaya çıkarmalıyız” dedi.


HOCA ÇIKMAZI

G.Saray yönetiminin transfere ayırdığı bütçenin darlığı teknik direktör transferini de etkiliyor. Görüşülen isimler ayrılan bütçeyi yetersiz bulup teklifi geri çeviriyor. İsveçli teknik adam Eriksson, Daminarkalı Laudrup ve Fransız Deschamps'ın sarı-kırmızılılara ilk olarak transfere ne kadar ayırdıklarını sorduğu, 15 milyon euro karşılığını aldıklarında gelmeyi kabul etmedikleri ileri sürüldü. G.Saray düşük bütçe nedeniyle, teknik direktör transferini de gerçekleştiremiyor.

16 yıl önce