|

Yılmaz savaşçı

Sakatlıklar nedeniyle 5 maçta yalnız bıraktığı G.Saray, onun yokluğunda gol yollarında sıkıntı çekti. Bu sezon ligde 13 farklı maçta 16 gole imza atan Burak Yılmaz, bunun yanında yaptığı 3 asistle takımı sırtladı; onun sahada olduğu maçlarda G.Saray daha çok pozisyona girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:53 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Galatasaray, Akhisar Belediyespor karşısında haftayı kayıpsız kapatırken, zaferinin mimarı Burak Yılmaz oldu. Sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yolunda ezeli rakipleriyle büyük bir çekişme içine girerken, Burak Yılmaz da gol krallığı yolunda mücadele ediyor. Takımını sakatlıklar nedeniyle 5 maçta yalnız bıraktığı dönemde G.Saray, gol yollarında büyük sıkıntı yaşamıştı; Burak da önceki gün attığı iki gol ve sergilediği futbolla vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ispatladı. Burak, bu sezon ligde 13 farklı maçta 16 gole imza atarken, yaptığı 3 asistle birlikte



G.Saray'ın topladığı 64 puanın 25'ine direkt katkı sağladı. G.Saray, Burak'ın gol attığı hiçbir karşılaşmayı kaybetmezken, golcü oyuncusunun sahada olduğu maçlarda daha fazla gol pozisyonuna girdi.



BİZ ÖZEL BİR TAKIMIZ


Akhisar maçı dönüşünde GS TV'ye attığı iki golü ve takımın galibiyetini değerlendiren yıldız futbolcu, “2-0 kazandıktan sonra her şey güzel. Oyunun önemli olmadığı, galibiyetin önemli olduğu haftalara giriyoruz. 1-0 olsun bizim olsun. Biz özel bir takımız, arkadaşlığın getirdiği bir başarı var. Başarının getirdiği arkadaşlık yok” ifadelerini kullandı.



BURAK'IN KAZANDIRDIĞI MAÇLAR


qKarabük-G.Saray : 1-2 (1 asist)


qGaziantep-G.Saray : 0-1 (1 gol)


qG.Saray-Akhisar : 2-1 (2 gol)


qG.Saray-Mersin İY : 3-2 (1 gol)


qG.Birliği-G.Saray : 1-1 (1 asist)


qG.Saray-Balıkesir : 3-1 (1 gol 1 asist)


qSivas-G.Saray : 2-3 (1 gol 1 asist)


qKasımpaşa-G.Saray : 2-3 (1 gol)


qAkhisar-G.Saray : 0-2 (2 gol)



Bu sezon Burak Yılmaz


Ligde oynadığı maç sayısı 24


Ligde attığı gol sayısı 16


Ligde yaptığı asist sayısı 4


Maç başına şut ort 2.4


Maç başına isabetli şut 1.3


Başarılı pas yüzdesi 81


Maç başına başarılı pas 18


#burak yılmaz
#galatasaray
#süper lig
9 yıl önce