|

Yılmaz Türkiye

Volkan Demirel'in sahayı terk etmesiyle gergin başlayan gece, mutlu bitti. Puan kaybı halinde havlu atacak Milli Takım, Burak'ın biri penaltıdan iki, Serdar Aziz'in de bir golüyle rahat bir galibiyet aldı. Grupta iki sıra atlayan Milliler, Mart'ı moralli bekleyecek

Yeni Şafak
04:00 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:30 - 16/11/2014 Pazar
Yeni Şafak
TAHA GÜVENDİ

Bu kez başardık. İzlanda deplasmanında 3 farklı mağlubiyetle başladığımız 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup mücadelelerinde kendi evimizde de Çek Cumhuriyeti'ne yenilmiştik. Letonya'da bıraktığımız iki puan ise hesapta hiç yoktu. Her şeye rağmen umudunu kaybetmeyen Türkiye, Kazakistan'ı yenip gruptaki ilk galibiyetini aldı ve şampiyonaya gitme umudunu korudu: 3-1.Brezilya maçının arından yapılan eleştirilerin takımı ateşlediği futbolcuların hırsından belliydi. Beklenen gol 26. dakikada geldi. Rakibinin faulüyle yerde kalan Burak, penaltı atışını kendisi kullandı ve gol perdesini açtı: 1-0. Skor üstünlüğünü yakalayan millilerimiz oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti. 29'da 2. gol de geldi. Burak'ın sert şutu kalecinin de büyük hatası sonrasında ağlarla buluştu: 2-0. 


İkinci yarıda hız kesmeyen Türkiye, 67'de Burak ile bir gole daha yaklaştı ancak golcü futbolcunun çaprazdan zayıf vuruşu kalecide kaldı. Kazakistan, her geçen dakika oyundan biraz daha düşünce millilerimiz pozisyon bulmaya devam etti. 69'da Arda Turan'ın ara pasına hareketlenen Burak, kaleciye takıldı. Seken topu önünde bulan Umut bomboş kaleye topu gönderemedi. 83. dakikada fark üçe çıktı. Arda'nın kullandığı kornerde ön direkte iyi yer tutan Serdar Aziz, topu ağlara gönderdi: 3-0. 86'da Smakov'un penaltıdan attığı gol ise maçın sonucunu belirledi: 3-1. 


Maça şanssız başlayan Burak Yılmaz, geceyi mutlu bitirdi. İki net fırsatı kaçırdıktan sonra biri penaltıdan ardarda iki gol atan milli golcü, gol sevincini hocası Fatih Terim ile paylaştı. Burak, kulübeye kadar gelerek hocasının elini öptü. 


Volkan Demirel Arena'yı terk etti

Kazakistan maçı öncesinde Milli Takım'da şok bir gelişme yaşandı. Kaleci antrenörü ve yedek kaleciler ile birlikte ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, kale arkasındaki taraftarların protestosuna maruz kaldı. Kale arkasında ağırlıkta bulunan G.Saraylı taraftarların sözlü sataşmada bulunduğu Volkan, tribünlerde diyaloğa girdikten sonra sinirlerine hakim olamadı ve "Ben bu statta oynamam" diyerek eldivenlerini çıkardı, sahayı terk etti. Volkan, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu'ya "Beni değiştirin" dedi. Bu gelişme sonrası antrenör Alper Boguşlu ve Volkan Demirel'in yanı sıra Volkan Babacan ile Harun Tekin soyunma odasına gitti. Tecrübeli kaleci, soyunma odasında da ikna edilemedi ve stadı terk ederek evinin yolunu tuttu. Kazakistan maçında kaleye Volkan Babacan geçti. 


Cezası 2 ay-1 yıl

Futbol talimatlarına göre bir oyuncunun milli maçı haklı bir sebep olmadan terk etmesinin karşılığı 2 ay ila 1 yıl arası men cezası. Ancak Volkan hakkında Terim'in tavrı ve federasyonun düşüncesi de önem teşkil ediyor.



Milli maç öncesi Volkan'a yapılan tepki sonrası F.Bahçe cephesinden ilk açıklama İlhan Ekşioğlu'ndan geldi. F.Bahçeli yönetici, sosyal medyadan o taraftarlar için beddua okudu; "Siz kendinizi bilirsiniz" diyerek G.Saraylıları işaret etti. 


Dünya bizimle dalga geçer

Yorumcu Rıdvan dilmen 'Volkan' olayı ilginç bir yorum getirdi. Volkan'ın tepkilere dayanamadığını belirten Dilmen, "Şaka gibi. Milli maçta böyle bir şey olamaz. Dünya bizimle dalga geçer" dedi.



Volkan'ın yaşadıkları sonrası A Milliler de tribünlere tavır aldı. Milliler ısınmaya ilk çıktığında, tribünler G.Saraylı futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Milli futbolcular, şok olay sonrası tavır değiştirdi. Tribünler, "Arda takımı buraya getir" tezahüratını yaptı ancak G.Saraylı futbolcular da dahil herkes soyunma odasına gitti. 


Maç oynanırken geri döndü

Volkan, Emre Belözoğlu ile birlikte maç oynandığı sırada stada döndü ve soyunma odasının yolunu tuttu.


Gönül'ün yerine sağ bekte Ozan!

A Milli Takım’da teknik direktör Fatih Terim’in maç öncesi basın toplantısında açıkladığı 11’de ismine yer verdiği Gökhan Gönül, Kazakistan maçında forma giymedi. F.Bahçeli yıldız, sakatlığı nedeniyle ilk 11'de yer almazken Gökhan Gönül’ün yokluğunda defansın sağında Bursasporlu Ozan Tufan görev yaptı. Kadrodaki bu değişiklik sonrası Terim, teknik direktör Fatih Terim, Burak Yılmaz ile birlikte forvette Umut'u görevlendirdi.


Tribünlerde kardeşlik havası

Türkiye-Kazakistan mücadelesinde dostluk rüzgarları esti. Türk Telekom Arena'da Türk taraftarların yanı sıra Kazak taraftarlar da vardı. Kazak ve Türk taraftarlar, "Kardeş ülkeyiz. Türkiye -Kazakistan" flamaları açarak büyük bir dostluk örneği gösterdi. Öte yandan Arena'da büyük boşluklar gözlenirken 20 bini aşkın taraftar tribünlerde yer aldı.



Maçın son anlarında ceza sahası içinde yerde kalan Arda, penaltı beklerken sarı kart gördü, cezalı duruma düştü. 

#Milli Takım
#Kazakistan
#galibiyet
9 yıl önce