|

Yunus Mallı'dan Türkiye'ye mesaj

Kulübü Mainz 05 tarafından milli tercihini Türkiye'den yana yaptığını açıklamasının ardından Yunus Mallı, Facebook hesabından milli duygularını paylaştı.

Yeni Şafak
19:01 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 29/10/2015 Perşembe
DHA

Almanca ve Türkçe olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



Milli takım seçimim ile ilgili son zamanlarda çıkan haberlere bugün açıklık getirmek istiyorum.


Bundan kısa zaman önce Fatih Hocamla yapmış olduğum görüşmede, Hocamızın her yetenekli ve ülkesini seven Türk evladı gibi beni de Milli Takımda görme isteğini bana iletmesi beni memnun etmiştir.


Orada da ifade ettiğim gibi Ay-Yıldızlı formayı seve seve giyebileceğimi ve Türk Milli Takım'ında oynamak istediğimi, fakat bürokratik engellerin (vatandaşlık işlemi) ortadan kalkması gerektiğini belirtmiştim.


Bu hafta engellerin ortadan kalkması ile haftalardır kesin olan Türkiye Milli Takım tercihimi büyük bir gurur ve onurla bugün kamuoyuna açıklıyorum ve bana verilecek ilk görevi de sabırsızlıkla ve heyecan ile bekliyorum.


Aldığım bu kararın ülkem, Milli Takımımız ve şahsım için hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum.


Fakat şu an bizim için çok önemli olan hafta sonu oynayacağımız Mainz - Augsburg maçına takım arkadaşlarımla birlikte hazır olmaktır."



Açıklamasında Yunus Mallı, Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw'e de, "Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Löw'ün bana daveti ile gururlandım, ama kararımı Türkiye'den yana kararımı verdim" diye yazdı

#Yunus Mallı
#Türkiye
#Mainz 05
#Augsburg
8 yıl önce