|

Yüreğinizi ortaya koyun

Trabzonspor maçında futbolculardan 90 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kalmalarını isteyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Kalbinizi ve yüreğinizi ortaya koyarsanız kaybetmeyiz. Kendimiz için değil, takım için oynayacağız” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:30 - 3/02/2015 Salı
Diğer

Ligde üst üste 7 karşılaşmayı kazanan, 12 maçtır yenilmeyen Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal oyuncularına Trabzonspor maçında galibiyetin formülünü anlatıyor. Tüm konsantrasyonunu bu maça yönelten genç teknik adam, sık sık toplantılar yaparak, Trabzonspor’un zayıf yönlerini ve hücum varyasyonlarını oyuncularına ezberletiyor. Maçın anahtarını orta saha üstünlüğünü ele geçirmek olarak belirleyen Kartal, özellikle oyuncularından 2. bölgede rakibe baskı kurmalarını istedi. Fenerbahçe Teknik Direktörü, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, “Kalbinizi ve yüreğinizi ortaya koyarsanız hiçbir zaman kaybetmeyiz. Trabzonspor maçında da karakterimizi ortaya koyacağız, 90 dakika boyunca oyun disiplinine sadık kalacağız. Kendimiz için değil, takım için oynayacağız. Futbolumuzdan zevk alacağız. Dönen topları çok iyi takip edeceğiz, rakibe kendi sahasında pres yapıp, yapacağımız baskıyla hataya zorlayacağız. Gereksiz kartlardan uzak duralım ve maç boyunca basit top kayıpları yapmayalım; rakibe saygı göstereceğiz” ifadelerini kullandı. İsmail Kartal, orta saha oyuncuları Diego, Mehmet Topal, Meireles’in şut kabiliyetlerinden mümkün olduğunca yararlanmak istiyor. Genç teknik adam, bu oyunculardan hücuma daha fazla destek vermelerini ve kaleye şut atmalarını istiyor. Kartal, ayrıca defans arkasına atılan paslarla Emenike’nin buluşturulmasını da istedi.


Cardozo’yu Egemen durduracak

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Trabzonspor derbisinde rakiplerinin en büyük kozu olan Oscar Cardozo’yu, Egemen Korkmaz ile durduracak. Takımın savunma dörtlüsünü, Cardozo’ya boş alan bırakılmaması konusunda uyaran İsmail Kartal, Egemen’den de maç boyunca Paraguaylı golcüye adım attırmamasını ve topla buluşmasını engellemesini istedi.


Derbi benim maçım olacak

F.Bahçeli Diego, Trabzonspor derbisi öncesi iddialı konuştu. Resmi maçlardaki tek golünü kupada atan Brezilyalı yıldız, ligdeki ilk golünü ise Trabzonspor'a atmak istediğini söyledi. “F.Bahçe taraftarlarına gollerimi de göstermek istiyorum” diyen Diego, “Trabzonspor maçının önemini biliyorum. Kadıköy’de F.Bahçe taraftarlarının önünde gol atmak için sabırsızlanıyorum.  Taraftarların destek ve sevgilerine gollerimle karşılık vermek istiyorum. Trabzon- spor maçı gibi önemli bir maçta ligde ilk golümü atmak istiyorum. Benim maçım olacak” ifadelerini kullandı.

#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
#Trabzonspor
9 yıl önce