|

Zengin fırtına

Cardozo'nun penaltı golüyle öne geçen Trabzonspor, ilk yarı biterken kalesinde şok gol gördü, ancak fırtına ikinci yarıda daha sert esti. 65'te Mehmet Ekici, 84'te Cardozo, Erkan Zengin'in iki şık gol pasının hakkını verdi

04:00 - 24/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 24/01/2015 Cumartesi
Diğer
Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıda liderin 13 puan gerisine düşen, son 3 maçta 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle araya moralsiz giren Trabzonspor, 2. yarıyı galibiyetle açtı. Bordo-mavililer, teknik direktör Sergen Yalçın'la yeni bir sayfa açan Medicana Sivasspor'u 3-1 mağlup etti. 14 ve 16. dakikalarda Da Costa'nın kafa, Aatif'in de şut denemelerinden sonuç çıkaramayan Sivasspor, 20. dakikada geriye düştü. Taouil, Özer Hurmacı'nın önünde topa elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Cardozo, son derece şık bir penaltı golüyle Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Yusuf Erdoğan, 39'da kaleciyi geçti ancak direkleri geçemedi; şutunda top üst direkten döndü. 42'de bu kez Mehmet Ekici'nin şutunda top yan direkten dışarı gitti. Yoğun baskıdan ikinci golü çıkaramayan Trabzonspor, 44'te beraberlik golünü yedi. Aatif'in soldan pasında, Batuhan topu Taouil'in önüne bıraktı; bu oyuncunun şutu ağlarla buluştu: 1-1. 

İKİ GÜZEL PAS,  İKİ GÜZEL GOL VURUŞU

64. dakikada oyuna giren Erkan Zengin'in asistinde ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Ekici'nin golüyle Trabzonspor, 2-1 öne geçti. Oyunun tek hakimi olan bordo-mavililer, 84'te Erkan Zengin'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cardozo'nun golüyle rahat kazandı: 3-1.

Yanal: Transfer devam edecek

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, hedef olarak belirledikleri 3 kritik maçtan ilkini kazandıklarını belirtirken oyun iştahı, oyunun içinde olma hissiyatı takımın ihtiyaç duyduğu unsurlar olduğunu kaydetti. İlk defa bu kadar kalabalık bir taraftar grubu önünde maça çıktıklarına dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, “Futbol gecesiydi. İki yeni transfer taraftarla buluştu ve galibiyetle tanıştı” dedi. Yanal, transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek ilerleyen süreçte kadroya katılacak oyuncularla daha iyi bir takım olacaklarını belirtti. 


Sanki 10 yıldır buradayım

İlk maçında yıldızlaşan Trabzonspor’un yeni transferi Erkan Zengin, maç sonunda duygularını aktarırken mutluluğunu gizleyemedi: “İnanılmaz duygulandım. Taraftarın maç başlamadan önce beni çağırmaları zaten o an beni bitirdi. Oyuna girdikten sonra bütün stadın ‘Erkan’ diye bağırması performansımı da arttırdı. 10 yıldır burada gibiyim. İnanılmaz mutluyum buraya imza attığım için. Umarım devamı da gelir" 


26 dakikada iki asist

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, devre arasında takıma kazandırılan oyunculardan kaleci Hakan Arıkan'ı dün ilk 11'de sahaya sürerken yedekler arasında oturttuğu Erkan Zengin'i de 64. dakikada oyuna aldı. 26 dakika sahada kalan Erkan, iki asistle oynadı, Süper Lig kariyerinde 
asist sayısını 23 yaptı. 

Arıkan: Daha iyi olacak

Takıma geleli 10 gün olmasına rağmen kaleyi devralan yeni transfer Hakan Arıkan,  performansıyla güven verdi. Maç sonunda konuşan tecrübeli kaleci, "3 puana ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. Çok iyi oynadık. Güzel bir galibiyetti. Benim için de iyi bir gece oldu. Burada olmaktan memnunum. Mutlaka daha iyi olacak."


Avraam Padapoulos Çin'e gitti

Trabzonspor’da bekleneni veremeyen Papadapoulos, Çin’in Shanghai Greenland Kulübü’ne transfer oldu. Sezon başında Yunanistan ekibi Olympiakos’tan bedelsiz alınan Yunan savunma oyuncusu 285 bin Euro’ya satılırken bordo-mavililer, oyuncunun yarım sezonluk alacağı olan 800 bin Euro yükünden kurtuldu.


Yusuf Erdoğan cezalı

Karşılaşmanın 26. dakikasında ani gelişen Sivasspor atagında Taouil'in attığı pasa hareketlenen Cicinho'yu düşüren Yusuf Erdoğan, sarı kart gördü. Maça sınırda çıkan Trabzonsporlu yıldız, haftaya oynanacak Kayseri  Erciyesspor maçında cezalı duruma düştü. 


Bilete indirim işe yaradı

Sezonun ilk yarısında iç saha maçları pek ilgi görmeyen, bu nedenle kombine ve biletlere ekstra indirim yapılan Trabzonspor'da bu uygulama fayda sağladı. Bordo-mavililer, sayıyı artırırken Hüseyin Avni Aker Stadı tribünleri bu sezonki ortalamanın az da olsa üzerine çıktı. Karşılaşmayı yaklaşık 7-8 bin taraftar izledi.


Lukoil ile 5 yıllık anlaşma

Trabzonspor, petrol şirketi Lukoil ile güçlerini birleştirdi. 5 yıl süreli reklam anlaşması karşılığında kulübün toplam 500 bin Dolar+KDV gelir elde edeceği açıklandı. Ayrıca kulüp, Lukoil Card sahiplerinin yapacağı akaryakıt harcamalarında yüzde 2 oranında pay alacak, kart sahipleri de yüzde 4 indirimden yararlanacak. 

#Trabzonspor
#Sivasspor
#Cardozo
9 yıl önce