|

Zengin fırtınası

Geçen sezon Trabzonspor formasıyla ligde 15 maçta skor üretemeyen Erkan, bu sezonun ilk 2 maçında attığı 2 golle takımının kazandığı 6 puanın baş aktörü oldu. Geride kalan sezon ligde bin 116 dakika gole hasret kalan bordo-mavili futbolcu, bu sezon ise 180 dakikaya 2 gol sığdırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:46 - 24/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Trabzonspor'da geçen sezon beklenilen performansı ortaya koyamayarak hayal kırıklığı yaşatan Erkan Zengin, bu sezona ise adeta fırtına gibi başlangıç yaptı. Erkan Zengin, Süper Lig'de Bursaspor'u sahasında 1-0, Beşiktaş'ı ise deplasmanda 2-1 mağlup ederek ilk 2 haftayı galibiyetle kapatan bordo-mavili ekibin galibiyet gollerini atarak, 6 puanın adeta mimarı oldu. Geçen sezon Trabzonspor formasıyla ligde görev yaptığı 15 maçta gole hasret kalan hücum oyuncusu, 2015-2016 sezonunda ise ilk 2 haftada attığı 2 gol ile eski kötü günlerini geride bıraktı. Bu sezon ligde süre aldığı 180 dakikaya 2 gol sığdıran oyuncu, yine takımının ligde kazandığı 3 golün 2'sine adını yazdırdı. Eskişehirspor'dan transfer edilirken, Trabzonspor'a toplam 6 milyon 450 bin Euro maliyeti olan Erkan, bordo-mavili takımla geçen sezon Süper Lig, Türkiye


Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 20 resmi karşılaşmaya çıkıp, sadece 1 gol kaydetmişti. Bu karşılaşmaların 17'sine ilk 11'de başlayan ve toplam bin 537 dakika sahada kalan futbolcu, tek golünü Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Akhisar Belediyespor maçında atarken, forma giydiği 15 Süper Lig maçında bin 116 dakika süre almasına karşın, siftah yapamadan sezonu tamamlamıştı. Erkan'ın başarılı performansı taraftarla da barışmasını sağladı. Genç oyuncu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki performansı nedeniyle taraftarın büyük tepkisini çekmişti.



Her şey şampiyonluk için


Ligde Bursaspor ve deplasmanda Beşiktaş'ı deviren Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, camianın şampiyonluk hasretine son vermek istediklerini açıkladı. Beşiktaş derbisinde aldıkları galibiyetin, kendileri açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Gürcü çalıştırıcı, “Galibiyet her açıdan çok önemli. Doğru işler yaptığımızın göstergesi. Herkese daha fazla güven geliyor” dedi. Türkiye'de üç büyükler sözünün yaygınlaştırıldığını ancak kendilerinin buna katılmadığını söyleyen Şota, “Trabzonspor yakın geçmişte şampiyon olamasa da yarışı hiç bırakmamıştır. Biz Trabzonsporuz ve her yere kazanmak için gideceğiz. Şampiyonluk için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.



Montpellier'in gözdesi Yatabare


Trabzonspor'un yollarını ayırmaya hazırlandığı forvet Mustapha Yatabare'ye Fransa Ligue 1'den talip var. Le10 Sport'un haberinde Fransızların köklü ekiplerinden Montpellier'in Yatabare ile ilgilendiği iddia edildi. Oynadığı 3 maçta henüz puan alamayan Montpellier'nin forvet hattına takviye yapmak için Fransa ligini yakından tanıyan 29 yaşındaki golcüye döndüğü belirtildi. Daha önce aynı ligde Guingamp forması giyen Yatabare, 2014'te Trabzonspor'a gelmiş ancak beklentileri karşılayamamıştı.



Franco, Papy ve Marin'den 2'si geliyor


Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, 2-3 oyuncu transferi daha gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hurma, stoper mevkisi için Dinamo Moskova'dan Douglas Franco ve Nantes'ten Papy Djilobodji ile görüşme halinde olduklarını, bu oyuncuların 2'sini de kadrolarına katabileceklerini belirtti. Hücum oyuncusu olarak da geçen sezon kiralık olarak Anderlecht'te forma giyen ve bonservisi Chelsea'de bulunan Marko Marin'in gündemlerinde olduğunu söyleyen Hurma, "Bu hafta 2-3 oyuncu transferini netleştirmek istiyoruz. Yapacağımız transferlerle daha da iyi bir Trabzonspor olacak” dedi.



Futbolculardan asker selamı


Trabzonsporlu futbolcular, deplasmanda Beşiktaş karşısında aldığı 2-1'lik galibiyeti, soyunma odasında asker selamıyla kutladı. Futbolcuların asker selamı vererek çektirdikleri fotoğraf, kulübün sosyal medya hesabından paylaşıldı.







#Trabzonspor
#Beşiktaş
#Şota Arveladze
9 yıl önce