|

Zirvenin yeni sahibi Webber

Macaristan Grand Prix'inde lider Lewis Hamilton yarış dışı kalınca bu sezonki 4. birinciliğine uzanan Red Bull pilotu Mark Webber, 161 puanla sürücüler klasmanında zirveye tırmandı.

00:00 - 2/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 2/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Zirvenin yeni sahibi Webber
Zirvenin yeni sahibi Webber

Formula 1 Macaristan Grand Prix'ini Red Bull pilotu Mark Webber kazandı. Hungaroring- de toplam 70 tur üzerinden yapılan yarışı Red Bull'dan Mark Webber ilk sırada bitirdi. 15. turda Rosberg'in kazasıyla güvenlik aracı piste girerken, önündeki isimlerin pite girmesine karşın yumuşak lastiğiyle hızlı turlar atan Webber ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı ve 1:41:05.571'lik derecesiyle bu sezonki 4. zaferini kazandı. Ferrari'den Alanso 2., Red Bull'un diğer pilotu Vettel 3. sıraya aldı. Ferrari'nin Brezilyalı piltou Massa da 4. oldu. Bu sonuçlardan sonra puanını 161'e yükselten Webber ilk sıraya yükselirken, yarış dışı kalan Hamilton 157 puanla ikinci, Vettel de 151 puanla 3. sırada yer aldı.


Schumacher'e ihraç isteği

Son turlara girildiği sırada Michael Schumacher, Ferrari'den eski takım arkadaşı Brezilyalı Rubens Barrichello'ya geçiş izni vermedi ve rakibini duvara doğru sıkıştırdı. Barrichello bu olayın ardından Schumacher'i geçti. Bu duruma çok kızan Brezilyalı pilot, Schumacher'in ihracını istedi.


14 yıl önce