|

Zokora''nın arkası sağlam

Malouda''nın takıma uyumu için kadroda tutulan Zokora, aynı zamanda da vatandaşı Sol Bamba, Salomon Kalou''nun Trabzonspor''a geliş bileti konumunda. Bordo-mavililer, Kalou''nun transferi için iki yıldızı kullanıyor

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Zokora''nın arkası sağlam
Zokora''nın arkası sağlam

Trabzonspor''da sezon öncesi kampına katılmayarak başlayan Didier Zokora problemi liglerin başlamasına az bir zaman kala belirsizliğini korurken Fildişi Sahilli yıldıza sağlam bir referans daha eklendi. Yeni transfer Florent Malouda''nın takım içerisinde en çok anlaştığı isim olan, teknik direktör Mustafa Akçay''ın da bu gelişme üzerine uyum sürecinin aksamaması için kalmasına izin verdiği Zokora, Salomon Kalou transferinde de kilit rol üstlendi. Bordo-mavili kulübün gündeminde bulunan Kalou''nun tranferinin Trabzonspor''daki Fildişi Sahilli Zokora ve Sol Bamba''nın durumlarına bağlı olduğu ortaya çıktı.

YA HEPSİ YA DA HİÇBİRİ!

İki vatandaşından Trabzonspor hakkında olumsuz referans alan yıldız futbolcunun transferde iknasının yine bu iki oyuncuya kaldığı öğrenilirken, Fransa''nın Lille Kulübü''yle 3.5 milyon Euro''luk bonserviste anlaşıldığı kaydedildi.

Didier Zokora ve Sol Bamba''nın takımda kalmasının bu transferin büyük oranda gerçekleşeceğine yorulurken Kalou''nun iki vatandaşından aldığı olumsuz bilgiler sonrası bordo-mavili yönetimden düşünmek için süre istediği bildirildi. Kalou''nun zaman istemesinin arkasında Zokora veya Bamba''nın Trabzonspor''da kalıp kalmayacağının belirlenmesinin yattığı öğrenildi.

1 forma 4 aday
Dinamo Minsk maçında kırmızı kart gören Colman''ın yerine dört isim forma giymek için kıyasıya bir yarışın içine girdi

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında yarınki mücadeleye kadar 3 sınava çıkan Trabzonspor''da teknik direktör Mustafa Akçay, takımını aynı kadroyla sahaya sürerken Colman''ın kırmızı kartı teknik heyeti zorunlu değişikliğe götürecek. İşte bu noktada Akçay''ı tatlı bir sıkıntı almış durumda. Beyaz Rusya''da oynanan ilk maçta kırmızı kart gören Colman''ın yerine 4 isim, Akçay''dan rövanşta forma bekliyor.

Dinamo Minsk maçında oyuna sonradan giren yeni transfer Malouda''nın yanı sıra Soner Aydoğdu, Alanzinho ve Abdülkadir, Colman''ın yerine ilk onbirde sahaya çıkmayı bekliyor. Bu dört futbolcu arasında Malouda ve Soner, diğerlerinden bir adım önde bulunuyor. Colman dışında eksiği bulunmayan bordo-mavililerde diğer mevkilerde değişiklik beklenmiyor.

Kazanmak için hırs yaparım

Trabzonspor''un savunmadaki yıldızı Ondrej Celustka, Dinamo Minsk karşısında turu geçeceklerine inanıyor. İlk maçta aldıkları 1-0''lık galibiyetin önemli olduğunu belirten yıldız futbolcu, ''Hırslıyım, hırsımı da takımım için kullanmaktan asla çekinmem. Önemli olan takımın kazanmasıdır'' dedi.

Abdullah Ercan U21 hocası oldu

Trabzonspor''un efsane ismi Abdullah Ercan, U16, U17, U18 ve U19 Milli Takımları''nın ardından Ümit Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirildi. Ercan, U17 Milli Takımı ile Elit Tur''u geçerek Dünya Kupası''nda çeyrek final, Avrupa Şampiyonası''nda yarı final, özel turnuvada da şampiyonluk elde etmişti.


11 yıl önce