|

Zurab imzaladı

Kayserispor, İngiltere Championship takımlarından Reading'de forma giyen Gürcü futbolcu Zurab Khizanishvili ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Aa
00:00 - 15/06/2011 Çarşamba
Güncelleme: 17:29 - 15/06/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Zurab imzaladı
Zurab imzaladı

Khizanishvili, Kadir Has Stadı'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Kayserispor'a gelmekten ve Şota ile çalışacak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İngiltere'de 10 yıl futbol oynadıktan sonra Kayseri'ye geldiğini belirten Khizanishvili, 'Türkiye'de çok önemli oyuncular var. Kayserispor da Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük bir kulüp. Kayserispor'un, benimle birlikte daha büyük başarılara imza atmasını diliyorum' dedi.

Genel Menajer Süleyman Hurma da Kayserispor'un, hem maddi hem manevi olarak ligin en büyük ve en güçlü kulüplerinden biri olduğunu belirterek, kadrolarındaki futbolcuların 2-3'ü dışındakilerinin milli takımda forma giydiğini söyledi.

Kayserispor'un kendi hedefine yönelik transferleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Hurma, 'Bir model ve felsefe oluşturmadan büyük başarı elde etmeniz mümkün değil. Kendimize göre felsefemiz var. Şampiyonluğa oynayacak bir kadroyu kurduk. Kayserispor, 10 yıl hiç bir transfer yapmasa, çok güçlü ve ciddi bir kadroya sahip olacaktır. Transfer ettiğimiz oyuncuları önümüzdeki günlerde sizlere tek tek tanıtacağız' diye konuştu.


GÖKHAN ÜNAL'IN TRANSFERİ

Hurma, Gökhan Ünal'ın transferiyle ilgili sorun olup, olmadığının sorulması üzerine de, 'Sorun olmasını isteyenler var. Gökhan Ünal, inşallah Kayserispor'un oyuncusu olacaktır. Birkaç gün içinde onunla ilgili basın toplantımız olacak. Kral, kendi tahtına dönüp kendi tahtında gollerini atmaya devam edecektir. Gökhan Ünal da, Mehmet Topuz da, Serdar Kesimal da kulübümüz için oynadılar, büyük başarılar elde ettiler, giderken kulüplerine para kazandırdılar. Canlarının istediği gün gelip, Kayserispor'da canlarının istediği kadar oynarlar, kadroda bulunurlar. Mehmet Topuz da, Gökhan Ünal da, Serdar Kesimal da 38 yaşında da oynayacağım derse, gelir Kayserispor'da oynar. Bizim formamızı iyi ıslatıp, hakkını veren arkadaşlarımıza vefamız olacak' dedi.

Şampiyonluğa oynayacak kalitede 25 futbolcuya ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Hurma, şampiyonluk hedefine ulaşmak için kadrolarında şampiyonluğa oynayacak 25 futbolcu olana kadar kadroda değişime devam edeceklerini kaydetti.


BAŞARISIZLIK ELEŞTİRİLERİ

Kayserispor'un, sezonun ilk yarısında yakaladığı performansını ikinci yarıda sürdüremediğinin hatırlatılması üzerine, Hurma, şöyle devam etti:

'Bu konuda başka şey söyleyenler, kendi ailelerine dikkat etsinler çünkü onu aklından geçirebilen insanlar, o işleri yapıyorlar demektir. O başka şeye karşı, hiç kimsenin altından kalkamayacağı çok ağır cevap veririm. İnsanlar burada işlerini yapıyorlar ve haysiyetleriyle yapıyorlar. Oynadığımız maçın, kazanırsak da kaybedersek de sorumlusu Kayserispor'dur ve sadece Kayserispor için oynuyoruz. Geçtiğim sezon 13 futbolcumuz, darbe sakatlığından ameliyat oldu. 4 oyuncumuzda kırık tespit edildi. Furkan, son maçta kaydı, ayağını direğe vurup, kırdı. Bir önceki sene de aynı şeyler oldu. Bu bir futbol sürprizidir. Allah hiçbir takımın başına vermesin. Son 2 sezonda bizim başımıza gelenler başka bir kulübün başına gelseydi, küme düşerdi. Fenerbahçe'de Alex sakatlandı, ne olduğunu gördünüz. Örnek veriyorum, Fenerbahçe'de Lugano, Alex, Mehmet Topuz, Nyang sakatlandı... O zaman görelim bu lig nasıl oynanıyor. Yıldız futbolcunun yerini doldurmak kolay değil. Mercedes'i Lada'nın parçasıyla çalıştıramazsınız. Algılamalarımızı buna göre yapmamız gerekiyor.'

Hurma, 26 Haziran'da kulüpte toplanacaklarını, 17 Temmuz'da Hollanda'da kamp yapacaklarını ve 29 Temmuz'da Kayseri'ye döneceklerini, bu süreçte Gürcistan Ümit Milli Takımı da dahil bazı hazırlık maçları oynayacaklarını kaydetti. 

Toplantının ardından sözleşme imzalayan Zurab Khizanishvili, sahada top sektirip, tribünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan bir grup taraftarla fotoğraf çektirdi.


13 yıl önce