|

Arda’da son söz Başkan’da

Başakşehir ile sözleşmesini sona erdiren Arda Turan, Galatasaray’a imza atmak için gün sayıyor. Teknik heyet ve taraftarın dönüşüne onay verdiği yıldız oyuncu, kulüp başkanı Mustafa Cengiz’in de ‘Tamam’ demesiyle 9 yıl aradan sonra tekrar sarı-kırmızılı formayı giyecek.

Umut Yılmaz
04:00 - 22/01/2020 Çarşamba
Güncelleme: 08:51 - 22/01/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Arda Turan'ın Başakşehir'le kiralık sözleşmesi geçtiğimiz günlerde karşılıklı olarak feshedilmişti.
Arda Turan'ın Başakşehir'le kiralık sözleşmesi geçtiğimiz günlerde karşılıklı olarak feshedilmişti.

Başakşehir ile yollarını ayıran Arda Turan, adım adım eski takımı Galatasaray’a geliyor. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti, Arda’nın geri dönmesine sıcak bakarken, Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak da 32 yaşındaki futbolcunun sarı-kırmızılı takıma transfer olmasını istiyor.

Geçmişte taraftar baskısı sebebiyle Galatasaray’a transferi gerçekleşmeyen Arda konusunda devreye giren sarı-kırmızılı takımın taraftar grubu ultrAslan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Arda’ya yeşil ışık yaktı. ultrAslan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Şayet Arda Turan transferi gerçekleşirse; Galatasaray tribünü, alt yapısından çıkmış, kaptanlığa kadar yükselmiş oyuncusunu, yeniden Galatasaray forması giydiğinde destekleyecektir” sözlerine yer verdi. Arda ise ultrAslan’ın paylaşımının altına, “Çocukluk aşkımsın, sen ilk göz ağrımsın” yorumunu yaparak transferin fitilini ateşledi.




Boş mukaveleyi imzalayacak

Arda Turan’ın Galatasaray’dan herhangi bir maddi beklentisi olmadığı öğrenilirken, boş mukaveleye imza atmaya hazır olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Teknik heyet, yönetim ve taraftardan destek alan Arda için son söz Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’de. Cengiz’in de onay vermesi halinde, tecrübeli futbolcu ligin ikinci yarısında sarı-kırmızılı formayı giyecek. 2000 yılında girdiği Galatasaray altyapısından 2005 yılında A takıma çıkan Arda, 2005-06 sezonu ara transfer döneminde Manisaspor’a kiralık olarak gitti. Manisa’dan döndükten sonra 2006-07 sezonunda sarı-kırmızılı formayla 33 maça çıkan Arda, 7 gol 12 asistlik performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. 2007-08 sezonunda 44 maça çıkan başarılı orta saha oyuncusu, yaptığı 8 gol 21 asistle Avrupa’dan birçok kulübün radarına girdi.


Çıkış için fırsat arıyor

G.Saray’da kaptanlığa kadar yükselen bir Süper Lig, bir Türkiye Kupası ve bir TFF Süper Kupa sevinci yaşayan tecrübeli oyuncu, kulübüne 13 milyon Euro kazandırarak 2011 yılında Atletico Madrid’e transfer oldu. Atletico’da UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa, La Liga, İspanya Kupası ve İspanya Süper Kupa’da şampiyonluklar yaşayarak kariyerinin zirvesine çıkan Arda, 2015 yılında 34 milyon Euro karşılığında İspanyol devi Barcelona’ya imza attı. Arda Turan, Barcelona’da kazandığı La Liga, İspanya Kupası, İspanya Süper Kupası ve UEFA Süper Kupası’nın ardından 2018 yılında Başakşehir ile Türkiye’ye geri döndü. Bonservisi Barcelona’da bulunan Arda ara transfer döneminde Galatasaray’a gelmek için Başakşehir ile anlaşarak kiralık sözleşmesini feshetmişti.






#Galatasaray
#Arda Turan
#Mustafa Cengiz
4 yıl önce