|

Derbide sahanın en değerlisi Galatasaray'dan

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbinin kadro değerleri 1 milyar 380 milyon TL. Sarı-kırmızılı futbolcu Marcao, 12 milyon euro değeri ile karşılaşmada sahanın en değerli oyuncusu olacak.

11:08 - 16/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 11:07 - 16/01/2021 Cumartesi
IHA
Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçındaki 11'i
Galatasaray'ın Yeni Malatyaspor maçındaki 11'i

Süper Lig’in 19. haftasında oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt’ın verilerine göre Galatasaray; kadrosunda yer alan futbolcuların 78 milyon euroluk değeriyle ligde ikinci sırada yer alıyor. Beşiktaş’ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 75 milyon euro ve ligde beşinci sırada bulunuyor.

Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 380 milyon TL.

Marcao zirvede

Galatasaray’ın Brezilyalı savunmacısı Marcao, 12 milyon euro değeri ile derbide sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Marcao’nun ardından Christian Luyindama’nın 7.5 milyon euro ve Emre Kılınç’ın da 6.5 milyon euro değeri bulunuyor.


Beşiktaş'ın en değerlileri Ghezzal ve Aboubakar

Beşiktaş’ın en değerli isimleri 7 milyon euro değerleri ile Rachid Ghezzal ile Vincent Aboubakar. İkiliyi 6.5 milyon euro değeri ile Josef de Souza takip ediyor.

Kalecilere bakıldığında Beşiktaşlı Ersin Destanoğlu’nun 1.3 milyon euro, Galatasaraylı Okan Kocuk’un ise 900 bin euro piyasa değeri bulunuyor.

#Galatasaray
#Beşiktaş
#Marcao
3 yıl önce