|

Fenerbahçe 90+3'te güldü

Süper Lig’in açılış maçını 5 golle yapan sarı-lacivertliler, geçen sezonun flaş takımı Başakşehir’i deplasmanda devirdi. Crivelli’nin golüyle geriye düşen sarı-lacivertliler, Vedat Muriqi ve Dirar’ın golleriyle sahadan galibiyetle ayrılarak ligde 7 sezon sonra 2’de 2’e yaptı

Ergün Balcı
04:00 - 25/08/2019 Pazar
Güncelleme: 07:19 - 25/08/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçeli oyuncuların gol sevinci
Fenerbahçeli oyuncuların gol sevinci

Süper Lig’in ikinci haftasında Fenerbahçe, deplasmanda konuk olduğu Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Turuncu-lacivertli ekip Crivelli ile öne geçse de, oyundan bi an olsun kopmayan ve her pozisyonu kovalayan Vedat’ın ve Dirar’ın son dakika golüyle sarı-lacivertliler zor deplasmandan 3 puan çıkardı. Geçen sezon Başakşehir forması giyen Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu’nun orta saha hakimiyetinde başlayan ve ağabeyisine ayak uydurmaya çalışan Başakşehir’in 10 numarası Arda Turan’ın öne çıktığı bir ilk yarı oldu. 15. dakikadaki Deniz Türüç’ün sol kanattan arka direğe doğru yaptığı ortayı, Vedat’ın altı pasın içinde tamamlama isteği ve topun üst direkten dönmesi başarılı bir deneme ancak, Deniz’in sert ortasında top direkt olarak ağlara gidiyor görüntüsündeydi. Bu pozisyonun ardından Başakşehir’in golü geldi. 32’de Mert Günok’un ‘Süper Lig’deki aykaklarına hakim en iyi kaleci benim’ dercesine gönderdiği 55 metrelik topu takip edip Avrupa kumaşını belli edercesine Jailson’u geçip, dar açıdan Altay’ı şık bir vuruşla mağlup eden Enzo Crivelli, bu toplar için kadroda olduğunu gösterdi: 1-0. Mert’in bu asisti bu sezon Avrupa’nın 5 büyük ligindeki ilk kaleci asisti oldu. 43’te Emre’nin diklemesine gönderdiği ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Deniz’in iyi niyetiyle yüzde yüz durumda olan Vedat’a çıkardığı top gol olsa da VAR’dan ofsayt kararı çıktı. 77’de Tolga’nın sağ kanattan ortasını her top gibi sonuna kadar kovalayan Vedat, bekletmeden yaptığı vuruşla hırs ve konsantrasyonunun karşılığını aldı: 1-1. Zayc’ın son dakika ortasında her eleştiri sonrası karşılığını veren Dirar arka direkte yaptığı kafa vuruşu Fenerbahçe’ye galibiyeti getirdi: 1-2. Artı olarak Altay’ın yükselen performansı ve bu maçta da net pozisyonlarda geçit vermemesi Fenerbahçe’yi oyunda tutan en büyük etkendi.

Emine Bulut unutulmadı, tribünlerden siyah tepki


Başakşehir-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut unutulmadı. Emine Bulut anısına karşılaşma 1 dakika geç başlarken, iki takım futbolcuları ve hakemler sahaya siyah pankartla çıktı. Saha kenarında yer alan elektronik reklam panolarında da siyah zemin üzerine beyaz yazı ile “#EmineBulut” yazısı yer aldı. Maç öncesi Fenerbahçeli futbolcular sahaya siyah tişörtle çıktı. Tişörtün üzerinde Emine Bulut yazarken, sarı-lacivertli kulüp de sosyal medyasından “Alışmayacağız, Susmayacağız” mesajını paylaştı. Deplasman tribününü dolduran Fenerbahçeli taraftarların büyük bir bölümü de siyah tişört giyerek Emine Bulut’u andı.

Ozan sağda, Tolga ve Deniz ilk kez

Fenerbahçe’nin Başakşehir ile oynadığı maçta sarı-lacivertli ekipte sağ bekte Ozan Tufan oynadı. Isla’nın sakatlığında sağ bekte Ozan oynarken bu futbolcunun bölgesinde ise orta sahada Tolga Ciğerci forma giydi. Fenerbahçe’de Deniz Türüç ile Tolga Ciğerci, ilk kez sarı-lacivertli formayla 11’de sahaya çıktı.Sakatlığı düzelen Serdar Aziz, maç kadrosuna dahil oldu. Sezon öncesi kamp çalışmalarında sakatlanan Serdar, sezonun 2. haftasına yetişti ve kadroda yer aldı. Sarı-lacivertlilerde, sakatlıkları bulunan Moses, Isla ve Hasan Ali Kaldırım’In yanı sıra sakatlık sonrası hazır durumda bulunmayan Tolgay Arslan, kadroya alınmadı.


  • Luiz Gustavo F.Bahçe’yi istiyor
  • F.Bahçe Brezilyalı orta saha Luiz Gustova ile prensipte anlaşmaya vardı. Farklı bir hedef arayan ve sarı-lacivertli kulüple yeni bir sayfa açmayı hedefleyen Brezilyalı orta sahanın Fenerbahçe’ye gitmek için çok istekli olduğu kaydedildi. 32 yaşındaki Brezilyalı yıldızın Türkiye için yetkili menajeri de İstanbul’a gelerek, sportif direktör Damien Comolli ile görüştü. Fransız sportif direktör ayrıca Marsilya ile de bonservis pazarlığını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler Marsilya ile bonservis pazarlıklarını sürdürürken, transferin her an mutlu sonla bitebileceği belirtildi.
  • Stopere Nordtveit
  • Transfer çalışmalarını sürdüren F.Bahçe Bundesliga’da Hoffenheim forması giyen Norveçli oyuncu Havard Nordtveit’i gündemine aldı. Stoper, ön libero ve sağ bek mevkilerinde oynayabilen Norveçli futbolcunun transferinde sona gelindi. 29 yaşındaki oyuncu geçen sezon devre arasında kiralık olarak Fulham’da oynadı. Sarı-lacivertliler Alman kulübünün kadrosunda düşünmediği Nordveit’i kiralık olarak kadroya katmayı planlıyor ve teklifini Hoffenheim kulübüne iletti. Fenerbahçe, Alman kulübüne 1 milyon Euro kiralama ücreti önerdi.
  • Miha Zajc ile yollar ayrılıyor
  • F.Bahçe’de kadroda düşünmediği Sloven orta saha Miha Zajc ile yollar ayrılıyor. Oyuncunun menajerinden Miha Zajc’a kulüp bulması istenirken, Sloven orta saha oyuncusu Serie A ile Rus kulüplerinin takibinde. F.Bahçe Miha Zajc için 5 milyon Euro bonservis bedeli talep ediyor, ancak şu ana kadar gelen resmi bir teklif yok. Sarı-lacivertliler Miha Zajc’i kiralayarak, hem belli bir parayı kasasına koymayı hem de oyuncunun yıllık maaşından kurtulmayı planlıyor.



#Fenerbahçe
#Başakşehir
#Vedat Muriqi
#Nabil Dirar
5 yıl önce
default-profile-img